Oshiete! Galko-chan

Oshiete! Galko-chan

12/01/2019 Off By boris

На пръв поглед Галко, Отако и Ожоу са три обикновенни момичета от гимназията, които сякаш нямат нищо общо помежду си. Галко е социална пеперуда с репутация на момиче, което обича да се забавлява, въпреки че всъщност е невинна и добродушна въпреки външния си вид. Отако е ярко изглеждащо момиче със саркастична личност и безумна любов към мангата. И Ожоу е богата млада дама с отлични социални благодатства, макар че понякога може да бъде малко разсеяна. Въпреки различията си, трите момичета са най-добри приятелки и заедно обичат да говорят за различни митове и да задават откровени въпроси за женското тяло. “Oshiete! Galko-chan” е безгрижен и хумористичен поглед към три много различни момичета и откровените им разговори за себе си и ежедневието. Никоя тема не е твърде безопасна или прекалено чувствителна, за да се шегуват по нея, макар че доста често Галко изглежда се смущава от техните дискусии!

Мисля, че основната причина, по която анимето работи толкова добре, е в дължината на епизодите му. Един от най-големите проблеми с жанра “Slice of life” е, че в опитът да се правят обикновени, ежедневни взаимодействия, забавни моменти и други, е трудно да се запази интереса на публиката за 20 минути. При Галко всеки епизод е приблизително 7 минути, което означава, че епизодите нямат шанс да ви доскучаят посредата.

Разбира се, тази бърза крачка не е това, което прави това аниме успешно. За да успее “Oshiete! Galko-chan”, то се нуждае от силно чувство за хумор и запомнящ се набор от герои. И аз открих, че анимето е наистина смешно. В никакъв случай хуморът в това аниме не е „висок”, всъщност повечето от шегите се фокусират върху някаква доста неприлична тема. И все пак, с някакво чудо, шегите никога не се срещат като уморени или принудени.

По отношение на героите, актьорската игра е още една от силните страни на Галко. Всеки герой беше приятен, а взаимодействията помежду им бяха чудесни. В частност, наистина се наслаждавах на динамиката между гъвкавостта на Галко и ненатрапчивото отношение на Отако. На всичко отгоре Ожоу се вписва идеално между дуото с нейната забравителна природа.