Schwarzesmarken

Schwarzesmarken

12/01/2019 Off By boris

Годината е 1983 г. Студената война е в пълна сила и човечеството е подложено на атака. Странни извънземни, които са получили името “бета”, се спусат на Земята с цел да унищожат целия живот. Войниците са натоварени с пилотиране на големи бойни костюми, наречени “Tactical Surface Fighters (TSF)”, за да отблъснат извънземните нашественици, но фронтовата линия бавно се отблъсква към оцелелите градове.

“Schwarzesmarken” следва историята на втория лейтенант Теодор Ебербах и другите членове на 666-ата ескадрила на ФБО, безмилостна бойна единица, която оценява завършването на мисията над човешкия живот. Разположена в Източна Германия и водена от капитана на войната капитан Ирисдина Бернхард, подразделението е специализирано в нападенията срещу лагерите от клас “BETA”. Но 666-ата ескадрила се оказва с повече врагове, отколкото само извънземните сили, когато оптимистичен новобранец Катя Валдхайм се присъединява към ескадрилата, привличайки вниманието на тайната полиция на Източна Германия – Щази.

Ето защо това шоу е наистина брилянтно. Докато наблюдавах, търсех нещо, каквото и да е, дали да се доверя на нашия заподозрян или не. Продължавах да въртя всички възможни сценарии в главата си, търсех нещо, което съм пропуснал, но без резултат, защото там нямаше нищо. Нищо не можех да дешифрирам. Всичко, което можех да направя, е да гледам как се развиват събитията. Дори до самия край не откриваме истината.

Това не е случайно. Писателите искат да се мачиш. Те искат да изтръгнеш и да потърсиш, за да се опиташ да разбереш, въпреки че знаеш много добре, че не можеш. Те искат да разпитате всичко и да създадете доказателства в главата си, че вярвате, че е вярно, че вероятно не съществува. Нямаше начин наистина да кажем дали можете да се довериш на някого или не. Нямаше магически сигнали. Всичко, което правите, е да се надявате, че не ви обвиняват. И този начин на разказване на историята прави това аниме велико и единствено по рода си.

Това аниме е вероятно едно от най-дълбоките анимета. Цялото аниме е деконструкция на тайнствения жанр. Няма улики, които можете да намерите. Всичко, което можете да направите, е да изчакате нещо да се случи, въпреки че всяка секунда ще се опитате да разберете, какво, кога и как ще се случи. Ще уверите себе си, че знаете истината, когато това не е така.