Outbreak Company

Outbreak Company

02/06/2019 Off By boris

Шиничи Кантоу е затворен отаку с огромни познания за анимета, манга и видео игри. Един ден, след като кандидатствал за работа с надеждата да избяга от уединения си начин на живот, той е отвлечен и транспортиран до Старата империя – фантастичен свят, изпълнен с елфи, дракони и джуджета. Заловени в тази странна земя, на Шиничи е дадена малко вероятна задача от японското правителство: да разпространи културата на отаку в кралството, като се превърне в “Отаку Мисионер”. За да изпълни мисията си, Шиничи има пълната подкрепа на японското правителство, както и на полу-елфите, слугинята Мюсел и принцеса Петралка от Старата империя. Заедно с този бунтовник, той ще преодолее препятствията от политиката, социалните класове и етническата дискриминация, за да популяризира пътищата на отаку в тази свята земя.

Който мисли, че е отакутата, може да имат толкова много отговорности? За Шиничи Кантоу, неговите отговорности просто стигнаха ново ниво, след като бяха създадени и изпратени във фантастичен свят. Звучи забавно, нали? Грешка. Изглежда, че някои по-висши сили искат това младо момче да разпространи културата на отаку и да разшири японската култура в техния свят, както никога досега. Да бъдеш отаку често се счита за негативно влияние поради станната им природа. Но в “Outbreak Company”, той играе на различен троп. Всъщност, това че е отаку, позволява на Шиничи да спечели звезда в този нов свят, където животът му се променя завинаги.

Ако искате да се забавлявате с това аниме, тогава със сигурност го гледайте с тази нагласа, защото то е почерняло от глупости. Но ако ангажиращата история е фактор, който ви интересува повече, това аниме може да е доста разочароващо за вас. Вместо дълбока история със сложни елементи, “Outbreak Company” обича да се забавлява повече от типичната култура и общност на отаку. С избухването на препратки към аниме и манга, очаквайте много идеи да бъдат вкарани от любимата ви серия.