Phantasy Star Online 2 The Animation

Phantasy Star Online 2 The Animation

24/01/2019 Off By boris

През 2027 г. видеоиграта “Phantasy Star Online 2” е цялата ярост в академията Сейга. Всеки ученик е на борда на тази прищявка – с изключение на Ицуки Тачибана, добре закръглен ученик, който не играе видео игри. Поради популярността си, играта в момента се преразглежда в академията Сейга, за да се види дали тя има отрицателно въздействие върху учениците. Следователно това кара Ицуки да привлече вниманието на Рина Изуми, президента на студентския съвет по перфекционизъм, който се стреми да докаже, че играта не е виновна. За да постигне целта си, Рина набира Ицуки като вицепрезидент на студентския съвет и му възлага да се научи да играе играта, като същевременно запазва оценките си. Сега принуден да докладва дневните си констатации от играта на Рина и да анализира неговите достойнства, Ицуки носи съдбата на “Phantasy Star Online 2” в ръцете си.

Ако някой никога не е играл видео игра, да не говорим за масова мултиплеър онлайн игра, първите няколко епизода от това аниме са като инструкция, която преподава на зрителя какво представляват тези игри, включително и етикет в рамките на онлайн мултиплейър сферата. Това много ми допадна и мисля, че това аниме смесва тези качества, възхитително във въвеждането на герои и историята. За всеки геймър това може да се окаже очевидно и излишно, но съм сигурен, че не съм сам в своята благодарност и подозирам, че повече от шепа хора са спечелили нещо, докато гледат безгрижното представяне. Смятам, че качеството на анимацията е малко над средното, освен в изолираните последователности в играта, които намерих за удивително.

Налице е привлекателна, нарисувана / CG видео игра. Визуалният микс от черни фонове с неонови очертания от видеоиграта е перфектно заснет. За съжаление тези последователности са рядкост и не винаги са последователни по качество. Звукът и музиката са най-добрите качества в анимето, със силни отварящи и затварящи кредити. Музиката на фоновия саундтрак прави добра работа, настройвайки тона, а звуковите ефекти на “VG” се използват достатъчно, за да запазят връзката с онлайн света. Това аниме може да се опита да представи онлайн игрите, като мейнстрийм и желани, но тази общност все още е ниша. Макар и да не беше фен на рекламата, все още ми харесваше почитането на интерактивните онлайн преживявания. Всеки, който е прекарал 1000 часа в онлайн часовеигри, може да постави под въпрос стойността на изразходваното време, но има истински моменти на мимолетно величие, които могат да бъдат споделени в тази уникална среда.