Piano no Mori /„Пиано Форест“

11/10/2018 Off By toni

За всички любители на музиката и бавния сюжет, това аниме не е за изпускане.
Буквално както заглавието казва, цялата история тръгва от едно изоставено пияно в гората. Като човек който е чел мангата и съм слушала музиката спомената, винаги съм се чудела как точно ще звучи, ако се създаде аниме.
Моят въпрос бе отговорен това лято, когато анимето се излъчи.
Пияно Форест представя два главни героя Шуей Амамия и Кай Ичинозе.

Шуей Амамия се прехвърля в едно малкото градче, по работа на родителите си и се запознава с Кай Ичинозе. Общата страст която ги зближава е свиренето на пияно. Бащата на Амамия е световно известен пианист и синът му мечтае за същото.


Кай Ичинозе е от крайният квартал на градът, така наречената „Ред Лайт Дистрикт“, където живее с майка си. Той по рождение е надарен с талант. Тъй като е хлапе от по-бедния квартал, никой не му дава шанс да се изяви и не очакват нищо от него.
Още в първия епизод едни момчета заплашват Амамия, за да им се докаже, трябва да отиде в полунощ в гората и да свири на „счупеното пияно“, заради това Ичинозе се сбива с момчетата и постоянно повтаря,че това е неговото пияно.
Заради тази случка Амамия се запознава с техния учител по пияно Сосуке Ажино, който става голяма част от анимето и движи сюжета.
Сосуке Ажино е бил прекрасен пианист, на световно ниво, но заради катастрофа, той губи любимата си и си чупи лявата ръка. След това той губи волята да свири. Майката на Амамия чува името от синът и веднага търси снимка да види дали наистина е той, което се оказва вярно. Кой би помислим, че такъв талантлив човек, ще се задоволи да преподава в такова малко градче в начално училище?
Ажино разбира за таланта на Ичинозе и го взима под крилото си да го обучава, което хич не е лесно. Момчето е бурно, непостоянно и упорито. Единственото нещо, което може да го успокой и да го представи като кротко момче е пияното в гората, което единствено и само за него свири. За съжаление поради трагичен случай, това пияно бива унищожено, което се в анимето се вижда, че с края на пияното, част от Ичинозе си отива също.

В по-късните епизоди той намира своята страст Чопин. Това е единственото нещо, което той не може да свири и с помощт от Ажино успява да намери мотивацията и да пренесе енергията и чувството на гората в неговото свирене.
Със всеки един изминал конкурс, Ичинозе прави огромно впечатление и всеки остава с искането за още.
Амамия е най-добрия приятел на Ичинозе, но и враг номер едно. Заради Амамия, Ичинозе получава шанса си за успех, което той го съжалява постоянно и го оставя пет години без да може да докосне пияно.

След като Амамия се връща в това малко градче, решен да се справи с духовете и страховете си от миналото, успява да намери вдъхновението и волята да се изправи срещу Ичинозе, да се реши кой е най-добрият пиaнист.
В последните епизоди те стигат до конкурса на Чопин, в който и двамата оставят огромна следа с тяхната музика върху аудиторията.
Последния епизод завършва с Ичинозе как оставя хората да искат още и да се чудат, къде е тази гора, която той пресъздава с музиката си.
Вторият сезон е обявен и се надявам да е също толкова хубав, колкото първият и да се изгледа на един дъх. За малко по-нетърпеливите има филм, който се концентрира, върху малко по различни аспекти от анимето, но си заслужава да се изгледа.
Като цяло бих препоръчал анимето, било то за разсейка или това че обожавате музиката. Анимето също показва, трудностите през който един музикант минава, за да получи признание, усилието което се влага в това да омаеш публиката.