Psychic Academy Oura Bansho

Psychic Academy Oura Bansho

03/04/2019 Off By boris

“Zerodaimu Kyupura Pa Azalraku Vairu Rua Darogu (a.k.a. Zero)”веднъж спрял лошия демон с невероятни психически способности и в този процес спасил света от унищожение и спечелил почтеното и високо въображаемо заглавие “Човекът, който спря лошия Господ”.

Сега той е приел длъжността учител в “Psychic Academy”, училище за талантливи психокинетични младежи, които са демонстрирали невероятни сурови сили и искат да научат как да усъвършенстват своите способности. Сред студентското тяло е младия Ай Шиоми, по-малък брат на Нуле, малко по-кротък момче, което, въпреки родителското подлъгване и братската си репутация, смята, че неговите ограничени умения едва ли оправдават присъствието му в престижната академия.

Но всички останали са убедени, че той, подобно на неговия знаменит брат, е предназначен за величие. Много натиск за момче, което просто влиза в юношеството!

Още от самото начало авторът показва скрития потенциал на мъжкия герой и постепенно коригира силата си, а поведението и силите на другите герои също не се променят внезапно. Романтичните части също бяха много вълнуващи, въпреки че дори до края никога не изглеждаше като правилно заключение за всички романтични сюжети, поставени вътре. Въпреки това, към края и крайните части, историята започва да включва някои скалисти, особено в последните няколко глави. И краят е наистина загадъчен и някак тъжен … което не изглежда да е добър извод.

Всички чертежи на панелите и изкуството са добри. Развитието на характера е много добро за главните герои, за това, което миналото ги е довело до тяхното настояще, и повечето от главните герои имат и двете страни към тях. Въпреки това, някои от страничните знаци изобщо не бяха добре развити, напр. директор на академията.

Нивото на вълнението през цялата история беше много високо, поне до края. Много действия, компи и др. Прочетох няколко последователни глави наведнъж. Като цяло една добра серия, основата на “аурата” беше много добре развита, включително слабости за някои елементи. Обаче завършването сякаш се бърза