Shirokuma Cafe

Shirokuma Cafe

03/04/2019 Off By boris

Разположен в близост до местния зоопарк и собственост на харизматичната полярна мечка Широкума, “Shirokuma Cafe” е популярно място както за животни, така и за хора, което им позволява да седнат и да се отпуснат след тежък работен ден. Независимо дали става въпрос за студена напитка или за най-новия артикул в менюто му, Широкума намира радост от възможността да обслужва клиентите си, като често предизвиква разговори по различни теми.

Заедно със саркастичния Пингвин и тромавата Панда образуват странно трио, което се увлича във всевъзможни злополуки с другите си приятели като Гризли, собственик на бар и Сасако, човек, който работи в кафенето. От занимание с несподелена любов, пътувания на къмпинг на открито, караоке сесии и дори тайната до приготвяне на вкусно кафе, винаги има нещо, което непременно ще се случи в кафене Широкума!

Хуморът може да бъде детски, на моменти. Но мисля, че може да бъде и невероятно умна, особено с каламбурите на Широкума. Те си играят с японския език по начин, който ме накара още по-любопитно към езика, който вече съм. Освен това беше освежаващо да гледате аниме, което разчита до голяма степен на хумора, но също така не се колебае да внесе тежки теми в няколко епизода. Колкото и повечето сълзи, които изпитвах, докато гледах кафене Широкума, бяха сълзи от радост и смях, в няколко сериозни мига от историите се разплаках. Това е нещо, което не бих могъл да оценя повече в част от анимето на живот / комедия.

Изкуството според мен е красиво и се вписва много добре с какъв тип аниме се опитва да бъде. Определено се харесва на всеки, който е част от тяхната целева аудитория. Саундтракът беше невероятно приятен. В края на 50-те епизода се оказах, че си тананикам и пея покрай някои от песните, особено тази на Лама.