Sekaiichi Hatsukoi

Sekaiichi Hatsukoi

03/04/2019 Off By boris

След като се наложи да се справи с ревността на своите колеги за работа под името на баща си, гордият литературен редактор Рицу Онодера е решен да се утвърди в бранша. За да постигне това, той напуска работата си в издателската компания на баща си и се прехвърля в издателство „Марукава“. Но вместо да бъде поставен в литературното им подразделение, Рицу се оказва, че работи като редактор на манга на новобранец за отдела за редактиране на Emerald – екип, който работи в изключително тесни графици, за да спази крайните срокове. Там Рицу се запознава със скандалния главен редактор Масамуне Такано, упорит човек, който се стреми към резултати.

Както се оказва, Такано всъщност е средношколската любов на Рицу и именно последствията от този сърдечен удар предизвикаха нежеланието на Рицу да се влюби отново. Сега с двамата, събрани отново след няколко години раздяла, възстановяването на връзката им е белязано от обета на Такано да накара Рицу да каже, че той го обича отново.

Онодера Рицу вероятно ще бъде моят абсолютен фаворит в това аниме. Упоритата му, сериозна твърдоглава, но меко сърдечна личност наистина ме хвана от самото начало. Трудният главен герой е често срещан за анимето, но той има своята оригиналност, което го прави много обичан герой. Такано е вашият средно страхотен човек, който успява в почти всичко, което прави, освен когато се занимава с човека, когото обича. Но след това отново съм почти сигурен, че има повече от Такано, отколкото среща окото. Именно това кара този човек да умре! Останалите герои имат своя история и произход и затова са толкова интересни анимета. Той не се фокусира само върху едно основно сдвояване, но се върти в останалите герои. Трябва да кажа, въпреки че някои двойки имат много бързо или бавно развитие и всички, всички те са важно вещество в историята и те възприемат своята оригиналност по свой начин.