Re:Creators / “„Рe: Създателите“

Re:Creators / “„Рe: Създателите“

19/10/2018 Off By boris

Хората са проектирали безброй светове – всеки, роден от уникалното въображение на създателя му. Соута Мизуширо е ученик в гимназията, който се стреми да бъде такъв създател, като пише и илюстрира собствения си роман. Един ден, докато гледа аниме за вдъхновение, той за кратко се пренася в жестока сцена на битка. Когато се връща в реалния свят, той осъзнава, че нещо не е наред – твърдоглавата героиня на анимето, Селестия Юпитилия, някак си се е върнала с него.

Не след дълго се появяват и други измислени герои в неговия свят, носещи надеждите и белезите на дома им. Рицар който е принц, магическо момиче, безмилостен борец и много други сега се тълпят по улиците на Япония. Най-загадъчната обаче е жената в пълна военна регалия, наречена “Gunpuku no Himegimi”, която знае много повече, отколкото би трябвало за света на създателите. Въпреки това, никой не знае истинското й име или света, от който е тя.

Междувременно Соута и Селестия работят съвместно с Метеора Остерайх, спокоен и съставен библиотекар „NPC“, за да разкрият значението на тези неестествени събития. С мощни сили в игра, веднъж ясната линия между реалността и въображението продължава да се размива, което води до съдбовна среща между създателите и тези, които те създават. „Рe: Създателите“ е аниме, което никога не съм знаел, че искам, но сега, когато съществува, се чудя дали някога ще има нещо подобно. Начинът, по който се обсъждат и анализират различни аспекти на художественото творение, изобразяването на аудиторията и съзнанието на Соута като страстен потребител са свързани и шоуто често ще ме изненадваше, като правеше нещо, което вече очаквах, но по начин, по който никога не бих могъл да си представя. Но режисурата и писането на Рей Хироу винаги е имало наклонности да прави така. Препоръчвам това аниме на всеки, който иска да види нещо необичайно и различно от всекидневните анимета и да се гмурне в една оригинална история изпълнена с мистерия и изкуство.