Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

28/10/2018 Off By boris

„Red Dead Redemption 2“ е игра в която плащате за последствията, докато имате само илюзията че имате право на избор. Да, има някои решения, които трябва да бъдат взети, и тези решения ще оформят вашия характер и света около вас. Но някои от най-катастрофалните избори са направени за вас, преди играта даже да започне, като ви оставя да се справите с последиците. И тъй като това е предистория на „Red Dead Redemption 2“, вие също знаете дори как приключва историята. Остава само да откриете какво се случва между тези два момента и да се възползвате максимално от това.

За тази цел вие се борите срещу повтарящия се характер на мисиите, честите морални дилеми и неудобството да вършите това което е правилно или вие си мислите така. В по-голямата си част неудовлетворението, което напрежението може да причини, също е това, което прави историята въздействаща и когато всичко се съчетае, вашето усилие да се впуснете в историята не се губи.

В допълнение към механиката на различните дейности, вие също така сте представени и с няколко елемента на полуреализма, с които трябва да се справите. Най-вече трябва да ядете, за да презаредите жизнените си точки, издръжливостта и способността на “Dead Eye” и “core”, които се разрушават с течение на времето. Хранене с прекалено много или твърде малко води до промени в теглото и състоянието. Храненето само по себе си не е проблем, нито поддържането на “core” като цяло, но храненето достатъчно, за да се поддържа средно тегло, е натрапчиво; въпреки че експериментирах с колко често и колко много ядох, не можех да извадя Артър от поднорменото тегло, а по-често яденето отнемаше много повече време. Не е нужно да спите, а за оцелеляването в горещи или студени температури се свежда до избора на подходяща екипировка от вашето „колело на елементи”, така че управлението на теглото ви излиза като излишно, вместо благоприятно.Това е едно от многото нови механики, които ще срещнете в „Red Dead Redemption 2“, както ще откриете там и старите механики, които са ви познати от предишните игри.

Докато „Red Dead Redemption“ се фокусира предимно върху историята на Джон Марстън, „Red Dead Redemption 2“ е за цялата банда на Ван дер Линд – като общност, като идея и като смъртоносна примка на Дивия Запад. Става дума и за Артър, но като гледна точка, през която виждате бандата, неговата много лична и много разхвърляна история подлежи по-голяма приказка. Някои разочароващи системи и предсказуема структура на мисиите е премахната на някакъв етап, което служи добре на историята, макар че, тя търпи търпение да ги преодолее и да разберете защо. „Red Dead Redemption 2“ е отлично продължение на тези серии игри, но също така е и емоционална история, провокирана от мисли, и това е свят, който трудно може да се остави, когато приключите с него.