Mobile Suit Gundam Unicorn RE:0096

Mobile Suit Gundam Unicorn RE:0096

28/10/2018 Off By boris

Към годината 0096 на Всеобщия век от пепелта на конфликта се появява крехък мир. Шестнадесет годишният студент Banagher Links посещава космическата колония Индустриална 7 в училищна екскурзия, но поради счупена совалка той остава напълно заседнал.

За Банагер, който винаги е живял нормален живот, войната винаги е била далечна, почти митична част от историята; но в рамките на няколко минути фантазията става реалност, когато спасява едно момиче на име Одри Бърн, което спешно трябва да се срещне с лидера на близката Фондация Вист, Cardeas Vist. Тя се надява да го убеди да задържи “кутията на Лаплас”, обект, който притежава потенциала да унищожи света. Историята се задвижва, когато галактическите сили се събират в Индустриална 7, като всеки се състезава за притежаването на кутията на Лаплас. Докато останките на Нео Зеон се сблъскват със Силите на Федерацията на Земята около колонията, Кардеас, в последните си мигове, дава на Банагер ключа към кутията, мобилен костюм, наречен “Единорог Гундам”.

Изпълнен с експлозивни действия и нарастващо напрежение, Mobile Suit Gundam Unicorn RE: 0096 следва Banagher, тъй като неговото убеждение е изпитано и съдбата, която е заспала повече от век, най-накрая е осъзната.

Характерните дизайни са доста стандартна цена за Gundam, като нито един от тях не е прекалено необичаен и много от тях са просто скучни. Истинската причина да гледате това (или някаква серия, ако ме питате) е в крайна сметка дизайна на робота. Gundam Unicorn е абсолютна универсална вечност. Помниш ли, че мобилния костюм ти хареса от Zeta Gundam? Този е тук. Такива са и тези от 0079 до Char’s Counterattack, както и много анимирани варианти за Mobile Suit. Оригиналният дизайн на Единорога, Банши, Синанджу и Кшатрия са безупречни и изглеждат просто невероятни в действие. И

Когато се разглежда строго като търговска играчка, RE: 0096 е дело на чист гений. С бюджет, който е достатъчно голям, за да отразява отварянето и завършването на поредици, редактирането и допълнителната работа с глас, Bandai успя да създаде идеална реклама за вече колосалната си линия от моделни комплекти от Gundam Unicorn. Използвайки почти изцяло вече съществуващи кадри, те произвеждат почти пълнометражни телевизионни сериали, които се излъчват пред хора, които никога не са имали интерес или желание да търсят OVA. В качванията на Gundam Info от серията, всеки епизод има дори 5 поредни минути реклами, показващи всеки комплект от поредицата! Ако това не е гений, не знам какво е.