Youjo Senki

Youjo Senki

28/10/2018 Off By boris

Таня Дегурейф е млад войник, известен със своята хищническа безпощадност и невероятна, тактическа способност, която й дава прякора “Дяволът на Рейн”. Под нейната безвредна външност обаче, се крие душата на човек, който оспорва „Битието Х“, самопровъзгласения Бог, последната битка на разумът той губи и е възроден като малко момиче в свят на магическа война. Обладана от омраза, Таня решава да се издигне в редиците на военната си страна, докато бавно се включва в световната война, докато само “Човек Х” се оказва най-силното препятствие в пресъздаването на мирния живот, който някога е познавала. Но нейните възприемчиви действия и бойна инициатива имат непредвиден страничен ефект: задвижването на могъщата империя в една от най-мощните нации в историята на човечеството.

Не много често се появява аниме, чийто главен герой е злодеят и го прави толкова добро. „Overlord“ е популярно аниме, което изследва тази идея и „Youjo Senki“ ще бъде силно препоръчително за тези, които се радват на някои аспекти от тази идея. Следва Таня Деграеф, японска бизнесмен, преродил се в женски войник, в реалност, където магията съжителства заедно с алтернативна хронология на Първата световна война. Обратното е, че се бори за германската империя и се държи далеч по-различно от стереотипната героиня.

„Youjo Senki“ е един добър пример за начина, по който аниметата трябва да се адаптира, като има силен изходен материал като своя база и го наслоява с невероятни анимации, епичен саундтрак и прилягащ мрачен тон. Сюжетът на първата световна война си струва поздравления, тъй като портретът на различните оръжия и военната доктрина е на място. Таня, която е една от най-разбираемите психопатични хора, която аниме може да предложи, само допринася за уникалността и насладата от него.