Demi-chan wa Kataritai

Demi-chan wa Kataritai

28/10/2018 Off By boris

Гимназиялният учител по биология Тетсуо Такахаши може да изглежда като обикновен всекидневен инструктор, но под нежния му външен вид се крие нещо малко по-необикновено: очарованието му от “Ajin”, по-известени като “Demi” същества. Макар че тези полу-човешки, половин чудовищни ​​същества се интегрират в човешкото общество, Такахаши вярва, че много от тях ще останат неизвестни, освен ако той не взаимодейства с тях.

„Demi-chan wa Kataritai“ следва всекидневния живот на Такахаши в гимназията „Шибаски“, заедно с трите си ученички Деми – Хикари Таканаши, енергичен вампир; Киуко Мачи, нежен дуллахан; и Юки Кусакабе – срамежливата снежна жена. По пътя Такахаши също се среща с колегите си учител Саки Сату, суккубю с отвращение към мъжете. За да изпълни целта си да научи повече за Деми съществата, Такахаши решава да проведе случайни интервюта с момичетата, за да научи повече за техните способности, психика и взаимодействие с човешкото общество. Тъй като Такахаши укрепва връзката си със своите ученици, той скоро открива, че Деми съществата не са толкова необичайни, колкото първоначално е смятал.

Това аниме е неочаквано забавно, следвайки от учителя по биология Такахаши, тъй като той помага на четири момичета с техните деми-човешки характеристики. Анимето изненадващо навлиза доста дълбоко в научната логика на “деми-човеците”. Графиките не бяха нищо грандиозно, но жизнеността на цветовете помагаха да придадат леко настроение на зрителите. Озвучението и музиката бяха само малко над средното ниво. Героите са най-силната точка в анимето, поради разнообразните си, не-архетипни личности и поради груповата динамика, която героите създават заедно.

Това аниме е изключително добро, предлагащо истинска история със скрито послание и теми, смесени с приятни герои с лични истории и огромно количество развитие из него. Срам е, че това аниме е по-малко популярено от други претенденти този сезон, тъй като то заслужава да има толкова повече признание и интерес към него.