Review Seven Sense of the Re-union/„Севен Сенс оф дъ Ре-Унион“

12/10/2018 Off By toni


От начало бях малко скептичен към това аниме, и честно казано, до този момент леко съм още. Както всяко друго аниме имаше сцени който бяха прибързани или липсваха ключови елементи. Като цяло ми хареса, имаше добре измислен сюжет, който има огромен потенциал да се развие и е измислено като игра в играта.

Когато всички герой са били малки е имало игра на име Унион, където повечето от героите са от един град, само един от тях е от друг континент. В тази игра те са били легендарни и техния отбор се е казвал Субару. Те притежават всичките елементи и всеки се е противопоставял срещу тях за да ги открадни или да не съществуват повече. Всички врагове само и единствено се насочват към елемента „виждане в бъдещето“, който Асахи го притежава. Още в първия епизод тя умира за да защити, човека който обича, но тя не умира само в играта, тя умира и наистина. Всички трудно преживяват смъртта и особено Харуто. Той бе направил обещание с нея, което ние зрителите не чуваме, но предполагам, че е било че винаги ще се защитават.
След години депресия, Харуто научава, че играта Унион отново ще стартира, но този път под различно име. Негови приятели го убеждават да играе с тях и на първата „мисия“ , на която отиват, Харуто отключва една съкровищница, в която намира Асахи…Която трябваше да е мъртва от 6 години вече.

След като се събужда, тя си мисли, че всичко си е по старому и не вярва на Харуто, като казва, че тя е мъртва и че са минали 6 години.
Слуховете, че Асахи е жива изключително бързо се разпространяват, зад което седи някой, но така и не го показват кой е.
Асахи иска отново да събере всички, отново да са отбора Субару, но всеки си има различен живот и това което не знае тя е, че всички са скарани един с друг.
Таканори, който държи важно място в играта, иска да вземе Асахи под крилото си, защото мрази Харуто, че я остави да умре преди толкова време и не иска да се случи отново същото.
Двамата постоянно се карат и сбиват един друг, но постепенно отбора отново се сформира, но така опасността за Асахи нараства.
В един момент тя намира едно червено парче и припада. Тогава тя вижда някакви откъсъци на спомени и като се събужда казва, че това са били нейните 6 години.
По-късно групата се сблъсква с Еличиа, която им помага в доста ситуации, включително когато Асахи си отключва силите и пренася Харуто в друго измерение. Тогава той разбира, какво влияние оказва на Асахи и колко е важно за нея самата да я защити и да държат силата и заключена.

Главните герой са Сатсуки, кралицата на магиите, Асахи, притежава елемента – виждане в бъдещето, Таканори манипулира правилата на света, Нозоми, нейния елемент е – Сънят, Клайв, на който елемента му е трансформация
и накрая лидера на Субару Харуто, който притежава бойния дух. С техните елемети те могат а завладеят и контролират целия Ре-унион, но те искат просто да си изпълнява мисиите и да са заедно.
От гледна точна на дизайн е много добре измислено, самите облекла на героите, не са разкриващи, както напоследък виждаме в доста анимета и беше като глътка свеж въздух да видим просто обикновени деца, как порастват, но с това не се променят.