Rewrite

Rewrite

09/12/2018 Off By boris


Казамацури е модерен и добре развит град, известен с процъфтяващата си зеленина и богата японска култура. Той е домът на Котару Тенуджи, който не е голям почитател на общите ценности на мястото. С цел да напълни джобовете си с лекота, гордото и забързано момче, си пропилява времето като притеснява самопровъзгласения побойник Харухико и се отдава на любовните си чувства към странната Котори.

Оборудван със свръхчовешката способност да пресъздава постоянно всяка част от тялото си, за да умножава силата си или скоростта си, Котару е естествено привлечен към свръхестественото. Една специална среща с единствения член и президент на окултния изследователски клуб, “Вещицата” Акане Сенри, води до съживяването на окултния клуб “Котару” чрез наемането на Котори и трима други членове: тромавия студент по трансфер Чихая, отговорникът на класа Луция и безгрижната Шизуура. Тъй като Котару разкрива скритите тайни на всеки член на Окултния клуб чрез споделените им приключения, той неизбежно ще срещне една съдба, която само той би могъл да пренапише.

Историята има добре избран път, по който да се движи, обяснява герои, среди, сюжети и други. Но, това е само в началото, когато истинският проблем влиза в играта, анимето се губи в скоростта на обяснение и смяна на сцените, които могат да ви карат да кажете: “Какво виждам ?!” Как? Какво? “, така че това беше най-слабата точка в това аниме, може би заради дължината на визуалния роман, тази история има толкова много да каже, така че прехвърлянето на това към анимацията е неуспешно в определена степен. Дори и това да е история, която може да бъде оценена добре.

Препоръчвам ви това аниме, ако сте фенове на визуалния роман или просто искате да се впуснете в анимето преди да прочетете романа и за тези, които могат да превъзмогнат по-горе написаното и искат да изживеят тази история без да се интересуват от мнението на другите.