Rolling☆Girls

Rolling☆Girls

16/03/2019 Off By boris

В далечното бъдеще, където японската политическа организация се е разпаднала след Голямата токийска война, Япония се разпада на 10 независими нации, като всяка нация се контролира от банда, водена от “Най-добър”, пророкуван от хора с разрушителни суперсили. Нозоми Моритомо е “rest” – нормално момиче, което току-що е започнало като новобранец в местната банда. Тя иска да помогне на “Най-добрия” Масами Утоку, нейния приятел и модел за подражание в детството, в продължаващия териториален спор.

Когато Масами е тежко ранен и не може да се бие, Нозоми решава да отиде на мисия да изпълни исканията, изпратени до Масами от цяла Япония. По пътя тя среща Юкина Косака, срамежливо момиче, без чувство за посока, Ай Хибики, оптимистично момиче, което обича да яде и Чиая Мисоно, тихо и мистериозно момиче, което носи противогаз. Заедно четирите момичета пътуват из цялата страна на мотоциклетите си, докато участват в териториални войни, разногласия и дори подозрителни конспирации.

Най-голямото предимство на “Rolling Girls” е анимацията, без съмнение. Следвайки анимация подобна на тази на “Kill la Kill”, “Rolling Girls” използва изключително уникален, елегантен и преувеличаващ арт стил. Начинът, по който са изобразени героите, е наистина красив и фоновете, които съответстват на изкуството от маслена боя, са приятни за очите. В своето развитие обаче, “Rolling Girls” става много скучно и има тенденция да се повтаря с момичетата, които отиват от едно място на друго. И в резултат на това сюжетът изглежда навсякъде, но едно нещо, което ме държеше закачено в него, беше със сигурност естетическата му визия.

Наистина се надявах да видя повече от “Maccha Green” и следващите битки, с които щеше да се натъкне, но това беше бързо изхвърлено във водата, тъй като анимето се фокусира много повече върху Нозоми и нейните приятели, които прави по пътя, докато пътуват от едно място на друго. Развитието на всеки от героите не е прогресивно, тъй като се съревновават за камъните, които биха ги направили по-силни, а вместо това в крайна сметка причиняват злополука.