Sakamichi no Apollon

Sakamichi no Apollon

11/03/2019 Off By boris

Интровертният класически пианист и първокласник Каору Нишими току-що пристигна в Кюшу за първата си година в гимназията. Постоянно се премества от място на място от детството си, той изоставя всяка надежда да се вмести, подготвяйки се за друга самотна, безсмислена година. Тоест, докато не се сблъска с прословутия делинквент Сентару Кавабучи.

Неизмеримата любов на джаз музиката на Сентаро вдъхновява Каору да научи повече за жанра и в резултат на това той бавно започва да избухва от черупката си, което прави първия му приятел. Каору започва да свири на пиано на джаз сесии след училище, разположени в мазето на семейния звукозаписен магазин на Рицуко Мукае. Докато открива огромната радост от използването на своите музикални таланти, за да достави удоволствие на себе си и на другите, лятото на Каору може просто да се превърне в кресчендо в такова, което той ще запомни завинаги.

“Sakamichi no Apollon” е вълнуваща история за приятелството, музиката и любовта, която следва три уникални личности, обединени от взаимната им признателност към джаза.

Това е нещо повече от история в гимназията за деца, попадащи в болезнени геометрични форми на любовта или „приятелството завладява всички“. И разбира се, въпреки че е трудно да се превърне в мейнстрийм, това е една от онези серии, които използват уникален и културен подход на новия жанр, който се смесва с джаз музика, приятелство и любов всички в прекрасен малък пакет , Героите са уникални и истински със своите фонове, контрастни личности и стил. Историята е лесна за проследяване, въпреки преплетените й дъги. Изкуството (въпреки ясното и просто) разкрива натурализма и културата на 60-те години. Това е нещо не толкова сложно, колкото в реалния свят, с който се сблъскваме днес, защото е толкова дяволски просто. Честно казано, пропускам го. И кой може да забрави релаксиращата музика? Без него тази поредица би била мъртва. Но с него сериалът оживява чрез реализъм и дава на зрителите какво да говорят.