Yamada-kun to 7-nin no Majo

Yamada-kun to 7-nin no Majo

11/03/2019 Off By boris

Когато Рюу Ямада влиза в гимназията, той иска да обърне нов лист и да води продуктивен училищен живот. Ето защо той избра да ходи на чуилище в “Сузаку Хай”, където никой не би могъл да знае за неговата насилствена престъпна репутация. Въпреки това, много за ужас на Рюу, той скоро е отлъчен от съочениците си. Сега, втората година, Рюу се е върнал към старите си навици – мързел с безразлични класове и винаги се бие с другите.

Един ден, от поредното си посещение в офиса, Рюу се среща с Урара Ширахаши, красива ученикчка с отличен успех. Една грешна стъпка ги кара да паднат по стълбите, завършвайки с случайна целувка! Двамата откриват, че могат да сменят тела с целувка: способност, която ще се окаже удобна и обезпокоителна.

Опознавайки новата им сила, Тораносуке Миямура, служител на студентския съвет и единствен член на Клуба за свръхестествени изследвания, ги набира за клуба. Скоро, заедно с Мияби Ито, ексцентрична, интересуваща се от свръхестествени неща, групата разкрива легендата за Седемте вещици на Сузаку Хай, седем ученички, получили различни сили, активирани от целувка. Клубът на свръхестествените изследвания започва своята първа задача: да намери самоличността на всички вещици.

Героите не са точно оригинални. Имате “tsundere”, “kuudere”, “loli”, “по-голямата сестра” и т.н. и т.н. Обаче, в по-голямата си част, те са доста симпатични и претърпяват някаква форма на развитие. Тъй като анимето е кондензирано в 12 епизода, развитието става много по-бързо и понякога се чувства неудобно и принудително. Единствените две вещици, които имат някакво забележително развитие, са Урара Ширахаши и Одагири Нене, който лично са ми любимите от групата. За останалите, техните мотиви обикновено се определят от една точка, която често е просто дадена, а не обяснена. Като такива героите са забавни, но обикновено нямат дълбочина извън тази точка.

“Yamada-kun to 7-nin no Majo” беше забавно аниме и ме накара да се смея много на моменти. Беше добро преживяване и с радост мога да кажа, че най-вероятно си струва да го гледате. То се нарежда сравнително високо сред моите наскоро гледани анимета. Ако се нуждаете от дълбока драма, задвижвана от заговор, то това не е за вас. Въпреки това, ако имате нужда от безгрижна комедия със свръхестествени елементи, проверете “Yamada-kun to 7-nin no Majo”. Няма да бъдете разочаровани.