Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru

Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru

18/02/2019 Off By boris

Когато Шоутаро Татеваки срещта за първи път Сакурако Кужоу, той знае, че животът му никога няма да бъде същият. Първоначално вярвайки, че е отговорен за изчезванията в квартала му, той по-късно научава за истинския си талант: да анализира костни екземпляри. Сакурако има доста голяма колекция от реконструирани животински кости, но желае да има повече от човешкото разнообразие, много заради огорчението на хората около нея. Скоро Шоутаро започва да придружава ексцентричния остеолог по многото различни нерешени случаи, които среща – обикновено под формата на разлагащи се тела. Но с толкова много инциденти, които се случват около тях, може ли в живота им да има по-голяма мистерия? “Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru” е историята на двама невероятни партньори, всеки от които показва по свой начин, че костите могат да разберат как е умрял човек, но само хората могат да разберат как са живели.

Ще започна, като кажа, че обичам това аниме! Лично аз мисля, че има наистина страхотна история, характер и добро чувство на удоволствие. Анимето е може би 7.0 от 10 като оценка за мрачна история. Това, което искам да кажа, е, че историята фокусира много върху кости, смърт мъртви тела и т.н. Има ужас в него, но това е естествен ужас, не е като всички в поглед на лицето на костите, поглед към мъртвите тела и други ужаси, който обикновено виждаме в анимета от този тип. Друго нещо, което ми хареса в историята, беше темпото. Като цяло разказите за събития, които се случват, са бавни, но писателите вършат страхотна работа, за да направят този бавен темп по-малко досаден, като добавят допълнителни мистерии или загадъчни елементи. Например ще хвърлят в детективска среда, за да запазят нещата интересни, като “какъв беше мотивът за това убийство?”

Озвучаването е “подходящо” за анимето. Това е вид музика, която очаквате да чуете в аниме, което се върти около смъртта и мистерията. И накрая, чл. Стилът на изкуството, използван в анимето, прилича на нещо от края на 2010 г. Като цяло мисля, че това шоу ще бъде чудесно за всеки, който да гледа в свободното си време, но не мисля, че е за всички. Като цяло мисля, че това е едно прекрасно носталгично аниме за чувства, мистерия и чудо.