Sankarea

Sankarea

15/06/2019 Off By boris

Още от дете, обсебеният от зомби Чихиро Фуруя е искал нежива приятелка. Достатъчно скоро любовта му към всички неща зомбита е полезна, когато котката му Баабу прегазва, което подтиква Чихиро да се опита да направи отвара за възкресение и да го върне към живот. По време на начинанието си той вижда богато момиче на име Реа Санка да крещи в стар кладенец всеки ден за репресивния си живот. След като се срещна и се свързва с нея, Чихиро е убеден от Реа да упорства в спасяването на Баабу. В крайна сметка той успява с помощта на отровните хортензии от семейната градина на Реа.

Несъзнавайки успеха на отварата и се стреми да избяга от тежестите на живота си, Риа пие отварата за възкресение, погрешно мислейки, че ще умре. Въпреки че това не я убива, последиците все още се задържат и смъртта й от фатална катастрофа я кара да се прероди като зомби. С помощта на Чихиро Риа се стреми да се приспособи към новия си – макар и нежить – живот.

За момче, което иска зомби момиче, тази ситуация би изглеждала като сбъдната мечта. Но в Санкарея животът на Чихиро става по-чужд от обикновено, тъй като се справя с странните нови желания на Реа и непредвидените последици от нейната трансформация.

Кажете ми, ако сте чували за това преди. Момче от гимназията мечтае да бъде с идеалното си момиче. Не е твърде рядко сред романтичните приказки, но ето нещо, което може да ви накара кръвта да е студена, предназначена за каламбури. Харесва зомбитата. Той наистина харесва зомби момичета и един ден POOF! Поради сюжета той получава да живее с един. С подобна предпоставка какво може да се обърка? Съвсем малко всъщност, въпреки това Санкарея се откроява като точно обратното, като нещо специално. Това обаче изисква някакъв контекст.