Seisen Cerberus: Ryuukoku no Fatalités

Seisen Cerberus: Ryuukoku no Fatalités

20/12/2018 Off By boris

Поддържайки деликатен баланс на властта, царствата на Амория, Ишифен и Вандродис владеят над континента Кунян. Дори и най-малкият смисъл на неприятности в една страна може да предизвика една континентална война. Но единственият им страх е злият дракон “Даганзард”, чийто единствен смисъл на съществуване е да погълне и унищожи целия живот на континента.

Преди десет години група магьосници работеха заедно, за да отстранят злобния звяр. Но ритуалът, по-късно известен като “трагедията на Балбаго”, е бил неуспешен и много от тях са изгубили живота си. Макар родителите му да умрели в тази трагедия, Хюро бил спасен от мечонеца Гиру. Под ръководството на своя спасите, Хюро се научава да се сръжава с меч с единствената цел да търси отмъщение. Сега, когато той е старият майстор, тръгва в търсене на Даганзард, за да осъществи дългоочакваното си отмъщение или да бъде погълнат от дракона и да се срещне със същата съдба като родителите си.

Анимето изглежда, като че се опитва да вземе себе си на сериозно, като по този начин създава хумор от некомпетентното поведение на главния герой, докато той се опитва да премина през, дори не толкова трудния сценарий, по който се движи историята. Като че ли добре познава в какво се е забъркал. Другите герои са добре насочени към неговия пресонаж като подчертават някой негови черти и ви карат да се забавлявайте с почти безкрайните недостатъци на героя. Ако сте готови да се смеете истински, то тогава това аниме, ще ви хареса.

“Seisen Cerberus: Ryuukoku no Fatalités” е едно, аниме което случайно прави с цялата некомпетентност на героя, успешно и го превръща в една звезда в неговия свят което е рядко срещано в други анимета от този стил. Другото нещо е, че героите, макар и генерични, също не са наистина лоши хора. Препоръчвам това аниме на всички, който искат да видят един уникален персонаж и една история, която дори малко елементарна успява да постигне велики неща.