Kuromukuro

Kuromukuro

20/12/2018 Off By boris

В зората на 21-ви век в Япония е създаден Институтът за изследване на народите “Куробе”, който изследва древния артефакт, открит по време на строителството на язовир “Куробе”. Учени от цял ​​свят са се събрали в обекта, за да го изучават, докато децата им се радват на ежедневния си живот, живеейки на връх Тате в международната старши гимназия.

Юкина Ширахане, момиче от гимназията, което обича да държи мнението си за себе си, е дъщеря на главния учен на съоръжението. Докато посещава майка си в заведението, Юкина успява да реши част от пъзела на артефакта. За нейната изненада, това, което се появява пред нея, е Кенносуке Токисада Оума, млад самурай от епохата Сенгоку. Тъй като заплахата се приближава от космическото пространство, Юкина, заедно с Кеносуке, се оказва, че защитава Земята срещу нахлуващите сили. По пътя тя открива мистерията зад Кенносуке и причината, поради която е решен да я защити.

Няма да лъжа, не очаквах много от това аниме, когато го започнах , но е безопасно да се каже, че надмина очакванията ми. Аз наистина не съм голям фен на жанра, но Курумукуро се оказа много повече от това. Например, нямате супер машини, които имат една суперсила, която унищожава половината от града, като по този начин доказва, че всички бойни сцени, които сте виждали, са остарели. Вместо това бойните сцени са насочени към ръкопашен бой, а техните сили са ограничени. Героите са донякъде интригуващи, като към края на сезона ще станете свидетели на известно развитие. Тяхното взаимодействие е достатъчно добре проектирано. Парцелите, на които е разделено анимето, не са най-уникалният скъпоценен камък на аниме историята, но не е необходимо да бъдат. В края на краищата това е леко аниме, което ще ви накара да се отпуснете, докато го гледате. Но това не означава, че историята е без значение, тя става по-привлекателна, докато се разкрива по пътя си.

Препоръчвам това аниме на всички, които искат да се впуснат в тази история и не са много запленени от последните няколко анимета от този стил, може би това ще бъде анимето за вас. Искрено се надявам, че Курумукуро получава популярността, която заслужава и продължава да ни забавлява.