Shingeki no Bahamut: Virgin Soul

Shingeki no Bahamut: Virgin Soul

22/10/2018 Off By boris

Преди едно десетилетие хората, боговете и демоните се обединяват, за да се противопоставят на заплахата от колосалния дракон, наречен „Бахемот“. В днешно време, хората, живеещи в столицата „Анаее“, се радват на богат и проспериращ живот. Техният напредък до голяма степен се дължи на администрацията на новоназначения цар Харионе XVII, който е откраднал властта от боговете и е допуснал злоупотребата и робството на демоничната раса в столицата. Тъй като хората продължават неморално да експлоатират демоните, чувството за враждебност към хората започва да се натрупва в демоничните общности, заплашвайки ги с бунт. В същото време атмосферата на безпокойство се разпространява сред боговете, докато се борят, за да си възвърнат загубената сила.

 

Във всичко това Нина Дранго, весела млада ловкиня на глави, пристига в Кралската столица с надеждата да се засели и да се издържа. Въпреки това мирният й живот в столицата бързо се хвърля в хаос, когато нейният път се пресича със този на зловещия демон Раг, който е решен да търси отмъщение срещу хората и Кайзър Лидфард – благороден рицар, който се бори с вътрешен морален конфликт. „Shingeki no Bahamut: Virgin Soul“ продължава историята за социалния и моралния конфликт между хората, боговете и демоните и тяхната борба за оцеляване и господство.


Въпреки всичко, което се говори, според мен „Virgin Soul“ е ще си остане много добро фантастично-приключенско аниме, дори повече от неговия първи сезон и въпреки че със сигурност остави много повече въпроси в крайна сметка, нивото на приключението е достатъчно, за да компенсира за тях. Също така твърдо вярвам, че това е аниме, което повечето хора ще харесат, независимо от техните, обичайни предпочитания за жанр на аниме.