Shoujo☆Kageki Revue Starlight

Shoujo☆Kageki Revue Starlight

10/09/2019 Off By boris

Тъй като започват подготовката за ежегодния фестивал на “Seisho Music Academy”, момичетата от 99-и клас се подготвят да изпълнят своето собствено предаване на “Starlight” – трагичната приказка за две богини, създадени заедно от сиянието на небето, но предназначени да бъдат разделени и никога повече да не се съберат. Създадена да насърчава следващото поколение театрални таланти, единственото училище за момичета работи за подобряване на певческите, актьорските и танцовите умения на своите ученици.

Една от ученичките е 16-годишната Карън Айю, безгрижно момиче, което още от дете мечтае да се представи на сцената. Любовта й към театъра се засилва още повече, когато нейната приятелка от детството Хикари Кагура се прехвърля в Академия Сейшо. Чрез старата си приятелка Карън се натъква на таен асансьор, водещ до масивен театър под училището. Приета от говорещ жираф, тази арена служи като бойно поле, където нейните съученици участват в двубои, за да определят кой от тях заслужава титлата „Топ звезда“, печелейки им правото да изиграят една от главните роли в „Starlight“. Увлечена от обещанието, което тя си дава с Хикари, някой ден да бъдат звезди заедно, Карън влиза в тези мистериозни битки с надеждата да превърне мечтата си в реалност.

Всеки път, когато се включва мултимедиен проект, винаги има притеснения, че анимето ще е направено чисто като реклама за останалите елементи на проекта, без собствени амбиции. Това не е така за “Revue Starlight”. Ако не друго, тази поредица беше твърде амбициозна – имаше настъпващ страх, че продукцията ще се разпадне, а аниматорите се разотидът като нещата станат много комерсиални. Но въпреки тези притеснения, екипът някак си успя да постигне всичко. Тези герои са правдоподобни и релаксиращи, анимацията е зашеметяваща, както в представянето на големите сценични дуели на момичетата, така и в тяхното светско ежедневие, а музиката различна от всяко друго аниме, което съм виждал. Чудо е, че тази поредица съществува, и вие трябва да и дадете поне един шанс.