Sidonia no Kishi

Sidonia no Kishi

30/04/2019 Off By boris

След като унищожават Земята преди много години, извънземната раса Гауна преследва остатъците от човечеството, които, макар и малко оцелели, са избягали през галактиката в редица гигантски кораби наречени “Семена”. В годината 3394 Нагате Таниказе от повърхността на своето усамотение дълбоко в единия от корабите наречен „Сидония“ търси храна на по-горните нива, само за да се окаже, че се вкарва в ход събития, които се развиват без негово знание.

Когато Гауна започват нападението си върху “Сидония”, от Танакизе зависи с помощта на своите съотборнички и приятелки Шизука Хошиджиро, Изана Шинатоза и Юхата Мидорикава – да защитят последната надежда на човечеството за оцеляване и да победят чуждестранните си врагове. “Sidonia no Kishi” следва Таниказе, когато открива света, който е бил над него през целия му животи става героя, от който “Сидония” се нуждае.

“Sidonia no Kishi” е наистина едно чудо. Когато започнах първия епизод и погледнах “CGI” ефектите, почувствах, че съм малко поразен и моето мнение започна да се колебае за анимето. Въпреки това, то скоро ме накара да осъзная, че никога не бих могъл да съм в по голяма грешка и се радвам за това. “Sidonia no Kishi” е пост-апокалиптично научно-фантастично аниме, където обикновеното човечество живее в страх да не бъде унищожено, но продължава да оцелява на огромен кораб, известен като “Сидония”. Там борбата е срещу чуждоземни видове, известни като Гауна, които преди са довели човечеството до геноцид и единственото нещо между тях и “Сидония” са пилотите на градите, които защитават “Сидония”. Този сюжет не е непременно нов, но начинът, по който тя се обработва и представя, може да се каже, че е първокласен.

“Sidonia no Kishi” беше направило всичко напълно правилно в очите ми, когато става дума за забавление. Всеки епизод имаше огромно значение и ви оставя с болен апетит за повече. Всеки път, когато “Гардс” се спуснат в битка, аз бях много щастлив от вълнението и дори в по-релаксиращите сцени все още бях изненадан от всичките обрати, които сюжетът бе взел заедно с прогресията на анимето. За да може анимето да успее да улови вниманието на публиката, всеки един епизод е велик подвиг.