The Breaker

The Breaker

30/04/2019 Off By boris

Всекидневният живот на Ши-Уун в гимназията „Девет дракони“ – която се състои от побои със своя съученик Хо Чанг и неговата банда – е далеч от идеалното изживяване за един младеж. Но един ден, един тайнствен човек на име Хан Чун Ву забелязва един от тези побои и вместо да предлага подкрепа, казва че Ши-Уун е страхливец, който отказва да отвърне на удара, добавяйки обида към нараняването му. За изненада на Ши-Уун, той открива, че Хан Чун Ву е новият преподавател по английски в училището си.

Уморен от ежедневните злоупотреби, Ши-Уун решава да се запише в академия по бойни изкуства, за да се научи как да се защитава. По пътя той се препъва в Чун Ву в затруднено положение – притиснат в една уличка от група разгневени мъже! Провокирани, Чун Ву внезапно ги размазва чрез техники от бойните изкуства, които Ши-Уун тайно записва. По-късно той използва този случай, за да изнудва Чун Ву, за да го научи да се защитава. Неохотно Чун Ву се съгласява и Ши-Уун скоро влиза в света на бойните изкуства, известен като Мурим. Обаче, Ши-Уун е наивен и не е наясно със сенчестото минало на своя учител и от невидимия край на обществото. Как Чун Ву ще успее да научи Ши-Уун и ще му помогне да оцелее в света на Мурим?

Следвайки нашия герой, ние сме пренесени през огромния свят на тайно общество на бойните изкуства, Мурим, където горната част на хранителната верига са най-силните практикуващи бойни изкуства. Общият сюжет на тази манга изглежда линеен, герой срещу злодей и героя побеждава на края. Но все още има много изненади. Развитието на изкуството и характера са направени с голям финес и се състоят от силни емоции и много завещания. Като цяло бих казал, че тази манга е една от най-добрите корейски манги. Това въз основа на това колко лесно се впускаш в историята, искайки да видиш повече от нашата героична война срещу злото.