Space☆Dandy

Space☆Dandy

01/06/2019 Off By boris

Вселената е мистериозно и странно място, пълно с още по-странни и по-загадъчни извънземни. Работата на Денди е да преследва некласифицирани извънземни и да ги регистрира за награда. Звучи достатъчно лесно, но нещо странно винаги се случва по пътя, като случайни срещи със зомбита, мистични готвачи на рамени и очарователни сираци. Ловът на извънземни може да не е лесен, но определено никога не е скучен.

С помощта на помощниците си, очарователния робот-вакуум “QT” и извънземната котка “Мяу” и неговия леко използван кораб Алоха Ое, Денди броди из галактиката в търсене на нови видове извънземни. Онова, което той обикновено намира, обаче, е приключение, опасност и романтика и няма две пътувания (или вселени), които да са винаги еднакви. Това е “Space☆Dandy”!

“Space Dandy” е описан като един вид тестова площадка за директорите – голям брой различни режисьори, повечето от които са известни, са били призовани да създадат свои собствени епизоди, използвайки гъвкавата настройка на анимето, в резултат на което “Space Dandy” е най-творческо аниме, което съм виждал някога. За съжаление, във всеки експеримент има няколко неуспехи и това несъмнено не е много последователна поредица.

Героите са, просто казано, изключителни. Докато Денди може да изглежда първоначално досаден с всичките си шеги, със неговите клишета и подобни неща, той несъмнено е герой, който просто ще ви спечели през цялото време на поредицата със своята надвиснала, заразна глупост и лудории. Има и достатъчно развитие в поредицата, въпреки че просто е епизодично и тя изтъква предисторията на героите много добре в нейните епизоди.

Като цяло, “Space Dandy” е оживено, невероятно и като цяло беше голямо удоволствие да го гледам. То започва с някои слаби епизоди, но когато вникнете в него, историите са просто едни от най-добрите. Очаквам с нетърпение, когато тази поредица се върне на екрана. И се надявам, че тя ще продължи да излъчва тези невероятни епизоди, а може би дори ще ги свърже и ще разкрие, че цялостният план.