Sun-Ken Rock

Sun-Ken Rock

08/05/2019 Off By boris

Историята се върти около Кен, човек от семейство от по-горен клас, който е бил сираче като малък, поради участието на семейството му в Якудза. Той станал е престъпник в гимназията, известен с побоите си. Единственото нещо, което го мотивира да предприеме действия, са неговите романтични чувства към съученичката му, Юми. След като Кен научава, че тя е решила да се премести в Корея, за да стане полицейски служител, Кен напуска живота си в Япония и се опитва да следва стъпките на Юми. Поради непредвидени обстоятелства, той случайно става главата на местна банда и се опитва да го скрие от Юми. Като лидер, той преименува бандата на “Sun-Ken Rock Group”.

Хареса ми сюжета, който основно се разделя на “арки”, които включват специфично устройство на техен отделен сюжет, характер или събитие с Кен и другите. Не са много тези архи, може би 4, но дължината е напълно достатъчна, за да разкаже историята в дадената арка и цялата история на екипа на “Sun Ken Rock”. Никаква арка не е без значение и т.н. и никоя не се протаква по-дълго, отколкото е необходимо. Във всяка има дълбочина на историята, която има много общо с фона на Корея, които мангата ви представя пряко и косвено.

Има и комедия в тази манга, използвана често в началото, както и между главните арки. Обикновено ще бъде под формата на един панел с някаква глупост или угаждане на феновете, или цяла глава за Суши приключението на Дон Хуан. Но това никога не ме е подразнило в ни най-малката степен, което може да е индикатор, че е изработена добре в хармония с драматичните моменти. Не е поставена на случаен принцип.

В заключение, тази манга е много подходяща за феновете на “shounen” жанра и сърдечно ви я препоръчвам. Много малко хора, могат да оценят истинската история в нея и голямото развитие на главния герой, през всички негови премеждия.