Wake Up, Girls!

Wake Up, Girls!

08/05/2019 Off By boris

На Коледа през 2013 година, групата “Wake Up, Girls” свири дебютната си песен на малка аудитория без много фанове. След концерта мениджърът на групата си тръгва с парите, оставяйки “Green Leaves Entertainment” на ръба на фалит и групата без бъдеще.

Въпреки това бурно начало, момичетата получават втори шанс, благодарение на мистериозен благодетел и странно бизнес предложение. Оттук пътят е стръмен до изкачване на върха, но това е изкачване, което момичетата са готови да направят. “Wake Up, Girls!” следва вътрешната и външната борба на малката група от момичета идоли, от намиране и приемане на концерти, до конкуриране по популярност, срещу други поп групи.

Чрез групата момичетата успяват да приемат миналото си и да станат по-сигурни в бъдещето си. Изправени пред нарастващи залози и популярност, всеки от седемте члена на групата трябва да намери силата и смелостта в себе си, за да я даде на другите от групата.

Това е аниме, което се опитва да покаже какви са истинските идоли и го прави доста добре, като използва герои, които не са особено талантливи, само няколко, имат опит с пеене или танци. Правейки това, анимето можеше да се съсредоточи върху трудностите, с които се сблъскаха, както и с трудностите да се опитат да привлекат тълпа от фенове, въпреки липсата на талант, които много добре служеха на сюжета. Всичките 7 момичета имаха шанс да разширят личния си живот по време на поредицата, което е добре да се види за кратко аниме като това и то се развива добре в сравнение с други подобни продукции.

Изкуството беше доста основно, но доста послужи за сюжета и изглеждаше добре по време на танцовите им сцени. Музиката можеше да е най-добрият аспект на анимето, тя беше оптимистична и приятна вълна, но все пак беше проста и лесна за забиване. За аниме от 12 епизода това беше напълно приемливо и с късмет ще се случи втори сезон, който ще позволи на “Wake Up, Girls!”, да но доставят още такива добри моменти, както в тази адаптация.