Super Lovers

Super Lovers

28/12/2018 Off By boris

След като чува новината, че майка му е на ръба на смъртта, Хару Кайду – най-големият син на семейството – лети до Канада. В момента, в който пристига, той научава, че майка му не само го е заблудила, но и трябва да се грижи за осиновения си брат, Рен Кайду, антисоциално дете, което се чувства по-удобно около кучетата, отколкото около хората.

Поради недоверчивия характер на новия си брат, на Хару първоначално му е трудно да достигне до Рен, но връзката им нараства. Той обещава на Рен, че те ще живеят заедно в Япония след като Хару, завърши гимназия. Въпреки това, поради злополука, Хару губи всички спомени от лятото, което са прекарали заедно, включително обещанието, което е направил към Рен. Пет години по-късно, очаквайки Хару да спази обещанието си, Рен пристига в Токио, но за Хару, Рен е просто случайно момче, което твърди, че е негов брат. Ще си спомни ли Хару за миналото или това ще бъде още една трагична история?

Историята е страхотна. Тя се основава на героите Хару и Рен, които са стъпките, които се опитват да намерят начин да приемат своето място в семейството и техните нарастващи чувства един към друг. Интересно е, особено като се има предвид, че изкуството, с многобройните и често срещани чиби илюстрации, подобрява комедийните аспекти на анимето. Някои от важните събития са малко претупани набързо за да спавят графика и да завършат анимето, така че неможете напълното да схванете сюжета . Но това не е оплакване, тъй като действителното изкуство и цветовете на анимето компенсират за това.

Героите са супер преносими, историята най-вече се върти около техните човешки чувства и техните недостатъци. Въпреки техните класически “бишоунен” и прекалено привлекателни черти, очаквам повечето от нас да се свържат поне с някои от техните черти. Виждате един възрастен мъж, който работи за подпомагане на по-малкия си братя и по този начин се запознава с аспектите на работата и грижите за семейството. От другата страна виждате нашия неотделим и леко стоичен Рен да се привързва към Хару и се опитвате да се съгласите с това развитие в живота му. Другите герои като Аки и Шима от гимназията са доста силни герои. Харуко също е показал, че притежава специфична силна личност, добавяйки аромат към микса в анимето. Препоръчвам това аниме на любителите на “Slice of life” стила.