Endride

Endride

28/12/2018 Off By boris

Шун Асанага е 15-годишен ученик с оптимистична и ярка личност. Един ден той намира тайнствен кристал в офиса на баща си, който е учен и бизнесмен. Когато Шун го докосва, светът се изкривява и той е изпратен в света на Ендра. Емилио, принц на кралството на Ендра, наближава своя 16-ти рожден ден и презира царя на Делзайн. Тъй като Емилио вече е на възраст, на която може да наследи трона, той взема оръжие и се опитва да обие краля. Но тъй като Емилио е твърде слаб, той е заловен от Делзайн и затворен. Когато Емилио скръби, стената на клетката му се изкривява и Шун се появява от там с две цели: завръщане в собствения си свят и да помогне в отмъщението на Емилио. Какво бъдеще предстои за двете момчета, които се опитват да оцелеят в Ендра, въпреки че са отгледани в два различни свята?

Историята беше, няма да кажа “пресна”, но това беше нещо, което не бях виждал преди. Това беше нещо предсказуемо, но в историята имаше и еднакво непредсказуеми моменти. Има много назад в историята и много неща са добре обяснени, но първата половина е доста бавна. Много епизоди имат това, което може да се разглежда като “пълнителна” история назад, въпреки че тя е от значение за историята. Завършването на анимето е доста клише и е предсказуемо, но аз не чувствам, че е направено пребързано като много финали на анимета и мисля, че това е наистина хубаво нещо.

Като цяло, “Endride” беше доста добро аниме. Не беше най-доброто, има неща, които са много по-добри, но не беше и най-лошото. Това ме накара да чакам по един епизод всяка седмица и аз се осъзнах, че всъщност го очаквам с нетърпение. Мислех, че е интересно, историята беше нова и интересна за мен, анимацията е малко по-карикатурна, отколкото много анимета.

Имаше някои тъжни моменти, но имаше и забавни моменти. Имаше моменти на изненада и моменти от “знаех, че ще се случи”, но мисля, че това не е загуба на времето ми. Въпреки че започна бавно, мисля, че крайният резултат си заслужаваше. Поглеждайки назад към това колко далеч е действително това не би било нещо, което бих препоръчал на всеки, но ако обичате приказките, тогава тогава мисля, че това е нещо, което трябва да прегледате. Не мисля, че това ще бъде загуба на време.