Switch Girl!!

Switch Girl!!

17/07/2019 Off By boris

Тамиа Ника е красива, отминала, популярна гимназистка. Тя има точно правилния вид, просто правилната мода и е приятел на всички. Това, което всички в училище не знаят, е колко силно Ника работи, за да поддържа този съвършен образ и какво наистина е като у дома. Когато не е в училище, Ника е страшно, небрежно, стегнато момиче, което носи очила, грозен суитчър, а косата й е прибрана в непривлекателни кифлички. Тя обикаля да играе видео игри и да чете манга. Поведението й е шеговито и раздразнително и тя пътува далеч от пътя си, за да пазарува, където няма да бъде разпозната.

Всеки ден, Ника “Включва” със строг режим на разкрасяване, който включва грундиране и изваждане и внимателно обличане. Единственият човек, който знае за режимите за включване / изключване на Ника, е най-добрият й приятел, който също е наясно с причините за промените.

Скоро обаче втори човек открива за личността на Ника – някой, който има свой превключвател “On / Off”, но в обратна посока! Името му е Камиама Арата и той е скорошен студент по трансфер. Той се среща с Ника, когато е в режим “OFF”, а след това отново в училище, когато е включена. Но Ника вижда, че има своята малка тайна. В училище Арата носи дебели очила с развълнувани очи и разхвърляна коса, която кара някои хулигани да си мислят, че той е отаку. Въпреки това, у дома той изхвърля чашите и е превъзходен! Той е точно обратното на Ника, но защо?

Художествените произведения и техните вариации в мангата са изумителни. Използването на японски клишета е перфектно, а мангата се смее на себе си и жанра си по един не прекалено очевиден начин. Арките на историята са разнообразни – те никога не продължават достатъчно дълго, за да се роди, но оставят читателя с твърдо удовлетворение. За разлика от много други манги, аз не се озовах да прескачам глави или да се поддавам на скука. Авторът винаги прави смешен коментар за това, което е написал, и те често си струват да бъдат прочетени.