Trigun Maximum

Trigun Maximum

17/07/2019 Off By boris

Голяма част от щетите, приписвани на “Ваш”, е причинена от дейностите на ловци на глави, които след наградата “60 000 000 000 $ $ (шестдесет милиарда” двойни долара) за главата на Ваш за унищожаване на град, наречен юли. Ваш не си спомня ясно разрухата от юли и иска само “любов и мир”, както той казва; въпреки че е стрелец с нечовешки умения, той използва оръжията си само за да спаси живота си, където и да може.

С напредването на поредицата постепенно се научава повече за мистериозната история на Ваш и историята на човешката цивилизация на пушека, пустинна планета, върху която е поставена серията. Поредицата често е хумористична в тон, но в същото време включва много сериозно развитие на характера и особено в по-късните епизоди става доста емоционално интензивно. Понякога на Ваш се присъединява свещеник Никълъс Д. Волфвуд, който е почти толкова добър стрелец, колкото и самият Ваш, а по-късно е насочен към група убийци, известни като “Gung-Ho Guns” по първоначално загадъчни причини.17

“Trigun” се превръща в много сериозна дискусия за естеството на морала, като поставя въпроси като: Каква е природата на морала? Можем ли да съдим за различни морални кодекси? Ако човек е принуден да предаде своя морален кодекс, дали това предателство обезсилва този морален кодекс и може ли човекът все още да се опита да изпълни този морален кодекс? Може ли човек да намери изкупление от своите грешки и ако да, как?

Развитието на характера е голямо. Както обикновено, Ваш е спокойният, неподходящ добър човек, но е забавно да се види как взаимодейства с всички останали. Няма много движение в неговия характер до самия край, за разлика от другите герои. Всички герои, с които се сблъскваме, имат чудесен фон и е чудесно да прочетете кои са те, какво са направили и какво се случва с тях накрая.

Не съм се насладил на манга толкова, колкото на тази. Отне ми няколко седмици, за да довърша цялата поредица, но ме раздразни толкова много, че трябваше да чакам останалите книги.