Kami nomi zo Shiru Sekai: Megami-hen

Kami nomi zo Shiru Sekai: Megami-hen

17/07/2019 Off By boris

След като е освободил безброй жени от бягащите духове, притежаващи техните сърца, “Бога на завладяването” Кейма Кацураги се сблъсква с нова задача: да открие сестрите Юпитер, богините, които запечатаха “Стария ад” в миналото. Даяна, богинята, която живее с неговата приятелка от детството Тенри Аюкава, обяснява, че са се приютили в сърцата на момичетата, на които е помагал по-рано. Освен това, след като Даяна и нейните сестри се съберат отново, тяхната сила може да запечата избягалите духове за добро и да освободи Кейма от неговите дни изпълнени с задължения. Въпреки че първоначално не желае да се намесва в още една работа, всичко се променя, когато трагедията напада един от домакините.

Откривайки, че богините са обект на тайнствена организация, известна като “Vintage”, Кейма е хванат в надпревара с времето, за да събере сестрите и да спаси момичето, което вече е станало жертва. С дълбока решителност от всякога, Кейма работи заедно с демоните Елси и Хаку, за да възвърне сърцата на момичетата, които е очаровал в миналото. Въпреки това, пътят напред е труден, тъй като той скоро се среща с последствията от предишните си завоевания.

Едно нещо, на което винаги съм се възхищавал в “Kami nomi zo Shiru Sekai”, както на мангата, така и на анимето, е как то може да опакова толкова много дълбочина и развитие във всеки герой, с който се запознавате за кратко време. В този сезон героите вече се развиват напълно след два сезона и след цялото това време, не се губи нито един сантиметър от очарованието във всеки един от тях. Кейма е все още циничен, но често смешен герой, който всички сме започнали да обичаме, но също така и нещо като омраза в същото време. Чувството му за смелост и интелигентност създава привлекателен главен герой и с по-голям характер от живота като цяло. Сега е в този момент в историята, където най-накрая виждаме малко човечество в неговата роля. Тя е изобразена с безупречна зрялост и чисто превъзходство, което прави Кейма триизмерен характер, а не този едностранен геймър отаку, както той често е изобразяван, през повечето време.