Uchuu Kyoudai

Uchuu Kyoudai

17/07/2019 Off By boris

В една съдбовна лятна нощ през 2006 г. Мута Нанба и по-малкият му брат Хибито стават свидетели на това, което смятат за НЛО, летящо към Луната. Това впечатляващо и необичайно явление води и двамата братя и сестри, които се кълнат да станат астронавти, като Хибито се стреми към Луната и Мута, убедени, че най-големият брат трябва да бъде с една крачка напред за Марс.

Сега възрастен живот не се е оказал как мута го е представила: той усърдно работи в автомобилна компания, докато Хибито е на път да бъде първият японец, стъпил на Луната. Въпреки това, след като загуби работата си, Мута се предоставя с неочаквана възможност да настигне по-малкия си брат, когато Японската агенция за аерокосмически проучвания, известна като JAXA, приема заявлението му за участие в следващата селекция на астронавтите. Въпреки съмненията в себе си относно перспективите си, Мута не желае да губи този шанс за цял живот и по този начин тръгва на амбициозно пътешествие, за да изпълни обещанието, дадено преди 19 години.

Въпреки че няма много “екшън” в това аниме, A-1 снимки върши чудесна работа в отдела за анимация. Движенията са течни и изразите са най-малко вярващи. По отношение на арт стила, Space Brothers използва интересна смесица от присъща “аниме-носност” заедно с естествените пропорции и изяви на .. добре .. реалния живот. Нещо, което ми хвърли окото, беше вниманието към наследствеността. Героите от едно и също семейство са склонни да приличат един на друг и / или техните родители, което е необичайна черта в анимето. Това е приятно допълнение към реализма, който този моряк предоставя. Косата също е доста интересна. Прическата / цветът на всеки герой остава в границите на реалността, като същевременно остава уникален от другите предавания. Бонус сочи косата на Серика, че някак ме кара да се усмихвам всеки път, когато е на екран.

Това е страхотно шоу, лесно един от любимите ми. Винаги, когато се озовах в аниме рут, просто седях и гледах няколко епизода. Друго, което си струва да се отбележи е, че анимето е много вдъхновяващо. Виждането на Мута да преживее толкова много премеждия ми вдъхна надежда за бъдещето ми и че усилията ми в настоящето ще дадат плод надолу. Може би това е само аз.