Shinobi Life

Shinobi Life

17/07/2019 Off By boris

Искали ли сте някога своя лична нинджа? Това не е въпрос, който нашата героиня Бени Фудживара някога е обмисляла, но е на път да разбере, какво би било ако беше така! Преди много години нинджа на име Кагетора посвети живота си, на защитата на принцеса Бени (“Бени-Химе”). За съжаление те са атакувани и Кагетора е хвърлен в езеро, където потъва до дъното.

Бени е модерна гимназистка, но животът й не е съвсем нормален. Историята започва, когато я заплашват с нож. Не само това, но тя стои на ръба на покрива на небостъргач. Следва борба, но нещата се влошават, когато загадъчно момче се появява от въздуха и пада върху Бени, като я събаря от ръба! Предполагате, че е Кагетора. В средата на езерото, в което той пада е имало портал на времето и той се плъзва напред към модерна Япония.

Предполагам, че ако сте свалени от ръба на небостъргач, добре е да имате нинджа наоколо, защото, Кагетора е в състояние да използва някои от уменията си на супер нинджа, за да спаси Бени от това падане. Когато Кагетора поглежда към Бени, той е убеден, че е неговата “Бени-химе-сама” и се кълне, да бъде нейният защитник.

Историята и характерът са това, което ме накара да прочета всичките 13 тома само за три дни. Комбинацията от нинджи, пътуване във времето и “shoujo” работи много добре. Мангака е свършил страхотна работа, обвързвайки историята с героите. Разбира се, получаваме някои клишета тук и там, но те са правилно настроени и не се чувстват просто, като нещо на място. Но като цяло темпото на историята и добре тъканата червена нишка, бяха повече от достатъчни. Харесаха ми всички герои. Някои могат да започнат, като стереотипни и досадни, но ако ги проследите, те се развиват много добре. За “shoujo” имаме изненадващо много екшън, докато се фокусираме върху други герои и техните истории. За да видим как се развива пътешествието във времето и романтиката / драма, не може да кажем нищо друго освен, че беше страхотно.