Gin no Saji

Gin no Saji

17/07/2019 Off By boris

Юго Хачикен е усърден, трудолюбив, но и уморен да се опитва, да изпълни очакванията, които просто не може да изпълни. С настъпването на съвсем нова учебна година, той решава да се запише в “Ooezo Agricultural High School”, училище-интернат, разположен в провинцията Хокайдо, като средство да избяга от стреса, наложен от родителите му. Първоначално убеден, че ще се справи добре в тази институция, Хачикен бързо се оказва назад от талантливите си съученици, хората, които през целия си живот живеят във фермите и знаят почти всичко, когато става въпрос за храна, зеленчуци и дори физиологията на животните! Независимо дали се събужда в пет сутринта за напрегнат труд или да се грижи за селскостопански животни, Хачикен е пълен аматьор, когато става въпрос за суровия селскостопански живот.

“Gin no Saji” следва комедийна история на млад ученик, докато се опитва да се впише в една напълно нова среда, срещайки много уникални хора по пътя. Докато се бори да оцени обкръжението си, Хачикен се надява да открие мечтите си, за да може да води пълноценен живот, според собствените си условия.

В началото на гледането ми на “Gin no Saji”, не бях сигурен какво да мисля за анимето. Мислех, че това ще бъде просто едно забавно малко “slice of life” аниме, но това, което беше далеч надмина моите очаквания. “Gin no Saji” е перфектният пример, че всеки от нас има способността да определя пътя си и да вярва в това, което искаме да постигне. И дори да се сблъскаме с бедствия, ние все още стоим зад нашите убеждения.

Лично аз никога не съм виждал аниме, в което градско момче е било поставено в селскостопанско училище, така че слава на създателя на мангата за това, че го е направил уникално. Анимето не пропуска възможността да постави главния герой, Хачикен, в ситуации извън неговата зона на комфорт, като по този начин води до оживени събития. Но не позволявайте на комедията да ви заблуждава, защото има моменти в това аниме, където те задават трудни въпроси, и може да видите неща в различна светлина до края. Друг плюс е, че никога не се фокусира твърде много върху характера от едната страна, а вместо това те се развиват заедно чрез взаимодействието си с Хачикен. Историята напредва с постоянен темп, който позволява на зрителите да опознаят героите, но също така предотвратява скуката, като ви дава хубава промяна на пейзажа на всеки епизод или два. Ако началото беше малко по-бавно, щеше да е перфектното “slice of life” аниме.