Dungeon Meshi

Dungeon Meshi

18/07/2019 Off By boris

След като сестра му е изядена от дракон и загубва всичките си запаси в неуспешно нападение на “Тъмницата”, Лайос и неговите приятели са решени да спасят сестра му, преди тя да бъде усвоена. С напълно счупени брони и принудени да се хранят с чудовища, те срещат джудже, което ги представя в света на храната на “Тъмницата” – вкусни ястия, приготвени от съставки като месото на гигантски прилепи, пешеходни гъби или дори крещящи мандрагори.

Животът на един авантюрист е доста груб, трудна тълпа от хора, смъртоносни капани и най-важното е да не умрете от глад и да трябва да се справяте с перспективата, дали да изядете вашите приятели авантюристи. Лайос попадна в тази ситуация, след като нападението на Червения Дракон доведе до това, че сестра му е изядена жива и е оставена в корема на звяра и те имат само цял месец, за да я спасят. Но тъй като те нямат много пари и ресурси, авантюристите са принудени да изядът чудовищата, които са убили. Неадекватен вариант за спътниците му, за щастие те се препъват в джуджето Сенши, надеждното джудже, което е едва оцеляващ, който иска да убие Дракона не заради наградата, а заради вкуса на дракона и така те тръгват на подземно пътуване, да се спасят сестрата на Лайос, и да намерят нови начини да убият чудовищата и да опитате техния вкус.

“Dungeon Meshi” е манга, която взима идеи от “Toriko”, “Dragon Crown” и “Danmachi” и я съчетава в едно настолно вдъхновено приключение, тъй като главният герой отново се проваля и се наслаждава на всяко чудовище, което са убили. Пъстрият екипаж се състои от Лайос, отдалечения воин, който иска да следи нещата, които са яли в тъмницата за бъдещи приключения, Мирцел елфическата магьосница, която е прекалено свикнала да яде предварително опаковани ястия от повърхността, Тиркхак, крадец халфлинг, който е привлечен към странната личност на Лайос и желанието на Сенши да вкуси Червеня Дракон.