Shinsekai yori

Shinsekai yori

18/07/2019 Off By boris

Около хиляда години в бъдещето цивилизацията е ретроградирана и хората живеят разпръснати в малки общности. Хората в тази епоха имат психическа сила, наречена “Журьоку”, която материализира нещата, които си представят. При липсата на напреднали научни технологии хората използват тази сила като основен източник на енергия.

Един ден момиче на име Саки, заедно с приятелите си, намира малък архивен робот извън града. В него се записва древната история на хората. Разказва им, че Юрьоку е намерен през 21 век и откритието е предизвикало световна война между екстрасенси и не-психици. Психиците спечелиха тази война и по този начин започна тяхното царуване.

Когато възрастните в града разберат, че децата са открили това забранено знание, те запечатват своето журиоку и ги изгонват. Саки и другите се озовават в гора, където се срещат с огромна обезкосмена двугласна мишка, известна като „Bakenezumi“ и се забъркват в жестока война, в която съществата в момента участват.

Ако сте чули, че “Shinsekai yori” е страхотен шедьовър и сте искали да го видите, не е добрата версия да отидете да търсите аниме или роман (и двете са страхотни). Въпреки това, ако сте вече виждали една от другите 2 версии и ги харесвате, тогава трябва да обмислите опитите на мангата. Има много недостатъци, тъй като по-очевидно е, че “yuri”, “loli”, сексуалността е една от темите на историята, но докато другата версия е свършила добра работа, предполагайки, че мангата само им показва.

Но мангата също има някаква добра част, за съжаление повечето от тях са във втората половина на историята, за да даде някакъв пример, който използва човешки месо за щит, някаква фауна, която не сме виждали преди, хора от други райони и това, което считам за най-добрата причина да чета мангата, ще видим влиянието на демон карма по време на битка, която е наистина добре направена сцена. В заключение, ако ви харесва другата версия, опитайте мангата, защото втората половина има добра идея и разработка за света.