Tasogare Otome x Amnesia

Tasogare Otome x Amnesia

10/05/2019 Off By boris

Частната академия на “Seikyou”, изградена върху интригата на традиционните окултни митове, носи мрачно минало – от 60 години е преследвана от призрак, известен като Юуко, млада жена, която мистериозно е умряла в мазето на старата училищна сграда. Без никакъв спомен за живота си или смъртта си, Юко дискретно открива и ръководи Клуба за разследвания на паранормални изследвания в търсене на отговори.

Случайна среща кара Юко да се вкопчи в усърдната първокурсничка Теиичи Ния, която може да види причудливия призрак, те бързо се приближават и той решава да й помогне. Заедно с Кирие Каное, роднина на Юуко, и заблуждаващата се втора година Момо Оконоги, те се задълбочават дълбоко в скандално известните Седем мистерии на историческото училище.

“Tasogare Otome x Amnesia” разказва уникална приказка за учениците, които работят заедно, за да хвърлят светлина върху паранормалните събития на своето училище, като през цялото време се приближават до истината зад смъртта на Юуко.

Историята обхваща “Paranormal Investigation Club”, клуб, който се занимава със свръхестественото. Оттам имаме останалите членове, започвайки от Теиички Ниия, вероятно единственият нормален член на групата. Той поддържа необичайна връзка с нашия призрачен трол Юуко, в която въпреки нейните флиртуващи и пакостни опити към него, той все още я цени като приятелка и не я забравя. След това е Момо Оконоги, най-ентусиазираният член на групата. Нейният ентусиазъм от клуба вероятно е над границите от гледна точка на Ния, доколкото тя проявява най-голям интерес да разбере какво се е случило преди 50 години, включващо нашия прекрасен призрачен трол Юуко. Разбира се, тя все още се мотае из клуба, докато създава много гадни взаимодействия между себе си и Ния. На следващо място, имаме Кири Каное, не толкова ентусиазиран член. На пръв поглед тя изглежда нормална, но когато я опознаете повече, ще разберете, че тя е много несигурна личност. Защо? Е, почти на всеки 5 минути тя продължава за опасностите от Юко и предупреждава Ния да бъде нащрек. Тя може да се разглежда като антитеза на Юко, въпреки че външността й може да й наподобява донякъде, нейното вътрешно Аз е отделено от световете.