Devils Line

Devils Line

09/05/2019 Off By boris

Вампирите се разхождат сред обществото, съществуващи като част от неговия тъмен свят. Те не изискват кръв, за да оцелеят, но екстремните емоции могат да увеличат безкрайно кръвния им поток, превръщайки ги в неконтролируеми чудовища. Цукаса Тайра, 22-годишна студентка в университета, научава за съществуването на вампирите, когато дългогодишната й приятелка се разкрива, като един от тях, след напрегната конфронтация с Юуки Анзай – човешки и вампирски хибрид.

Приятелката й е арестувана и Цукаса скоро се оказва привлечена към Анзай, който с неохота възвръща чувствата си. Този нетрадиционен романс, обаче може да се окаже твърде труден за поддържане, тъй като Анзай се бори да овладее частта от него, която иска да погълне Цукаса.

Наистина се наслаждавах на тази клиширана история. Вампирите живеят редом с хората, но трябва да бъдат супер внимателни, защото са по-силни и могат лесно да наранят хората, а също така да изпаднат в ярост и ще унищожат и убият всеки, ако видят кръв. Естествено има дискриминация срещу тях и сурови закони, ограничаващи начина им на живот, защото са опасни и е много лесно да загубят контрол. Въпреки че вампирите по същество са хора и повечето просто искат да изживеят живота си, да ходят на работа, да се влюбват и да не бъдат мразени от всички.

Тази история може да бъде определена като “edgy”, но мисля, че има правилното количество тъмнина към нея и не толкова много елементи, които биха я направили “edgy”. Има много малки щрихи, които карат главния герой да изглежда се едно е в транст, лишен от чуства през цялото време, защото той не получава кръв и не изглежда като блестящ красавец, въпреки че е опасен, гладен, убиец. Чувствам се, че може би разказват трагична история, само за да я разкажат и може да се окаже, че по този начин, те губят от главната есенция на самото аниме, като не наблягат толкова много на другите му аспекти.