Tate no Yuusha no Nariagari

Tate no Yuusha no Nariagari

18/09/2019 Off By boris

Четиримата кардинални герои са група обикновени мъже от съвременна Япония, призовани в кралството на Меломарк, за да станат негови спасители. Меломарк е страна, поразена от “Вълните на катастрофата”, които многократно са опустошавали земята и са донесли бедствия на нейните граждани в продължение на векове. Четиримата герои са съответно връчени меч, копие, лък и щит, за да победят тези “Вълни”. Наофуми Иватани, обикновен отаку, се проклина със съдбата да бъде „героят на щита“. Въоръжен само с мрачен щит, Наофуми е омаян и осмиван от своите колеги герои и хората от кралството поради слабите си офанзивни способности и недоброжелателна личност. Когато героите са снабдени с ресурси и другари, с които да тренират, Наофуми тръгва с единствения човек, готов да тренира заедно с него, Малти Меломарк. Скоро обаче той е предаден от нея и става лъжливо обвинен, че се е възползвал от нея. Тогава Наофуми става силно дискриминиран и ненавиждан от хората на Меломарк за нещо, което не е направил. С бушуваща буря от наранявания и недоверие в сърцето си, Наофуми започва своя път за укрепване на себе си и репутацията си. По-нататък, обаче, трудността да бъде сам със себе си е твърде голяма, така Наофуми купува робиня получовек, която е на ръба на смъртта, наречена Рафталия, за да го придружи при пътуванията му.

С наближаването на “Вълните” към царството, Наофуми и Рафталия трябва да се борят за оцеляването на царството и да защитават хората на Меломарк от злополучното им бъдеще.

Това аниме е едно от най-добрите анимета за последните две години. Всички фенове на “isekai” жанра и фенове на видео игри трябва да гледат това аниме. Сюжетът е много добре разпределен, като темпото му не е нито много бързо, нито много бавно, а е добре сепариран така че да ви държи в очакване и да сте заинтересовани, какво ще се случи в следващия епизод. Развитието на историята в този първи сезон е много добро, като са представени много факти за околността и за света, в който се намирате и по голямото зло познато като “Вълните на катастрофата”.

Геройте в анимето са феноменални, техните персонажи са много дълбоки и добре измислени. Най-вероятно ще имате повече от един любим персонаж и повече от един, който мразите. Главния герой и неговата група от другари, са много добре подбрани и си пасват като характер и цели в живота. Не мисля че ще бъдете разочаровани от някой от персонажите и мистериите, който се крият около повечето от тях.

Анимацията и ефектите в анимето са на много добро ниво за аниме от 2019г. Те надминават и най добрите ви очаквания, в сравнение с повечето нови анимета. Фона също е много добър, като ясно са показани обектите зад героите и околната среда е развита великолепно. Ефектите при битките и използването на уменията на героите също са над обикновенното ниво, особенно към края на сезона, но ще трябва да гледате за да ги оцените сами.

Озвучаването на анимето е много модерно, като отварящите и закриващите песни са едни от по-добрите за 2019г. В самото аниме, звуковите ефекти са подходящи за ситуациите, музиката за фон си пасва много добре със сцената и подпомага да се чувствате все едно сте там.

От днешна дата има обявени не един, а още два сезона за анимето които са в продукция, което говори не само за качеството на анимето но и за това, колко добре е възприето от публиката. Мисля че ако не сте го гледали до този момент е голяма загуба и трябва веднага да се започвате, преди някой в интернет, да ви развали какво се случва в него. Препоръчвам това аниме на всички, които активно гледат аниме, дори това да не е вашия стил аниме, то може да ви изненада.