The Walking Dead – Финален Сезон – Епизод 2

The Walking Dead – Финален Сезон – Епизод 2

18/10/2018 Off By ivo

Дори и след фиаското и обявения банкрут на компанията, създала поредицата от игри „The Walking Dead“, изглежда, че тя ще бъде завършена от друго студио, което е зад комиксите, по които е създадена играта – Скайбаунд.

Последния епизод на играта завърши доста силно, оставяйки ни с очакване да разберем какво ще се случи в следващия, както повечето добри епизодични игри правят. Ей Джей, момчето което Клементайн защитава и възпитава като собствен брат, остави всички безмълвни с действията си, и сега Клементайн трябва да спаси положението. Настъпи момента всички да изберат страна, докато външни заплахи застрашават главните ни герои. Има много драма, която ни напомня, че дори и по време на апокалипсис, живите хора са тези, от които трябва да внимаваме най-много.

Втория епизод от новия сезон е дълъг около 2 часа, в зависимост от начина ви на игра. В него няма много екшън, но за сметка на това, той надгражда върху експозицията на историята. Героите, които не познаваме много добре, показват нови страни от характера си, като научаваме и от къде идват и какво ги тревожи. Също така Клементайн поема роля подобна на Лий от първия сезон на поредицата, като се опитва да научи Ей Джей да различава добро от зло и да постъпва правилно спрямо ситуацията.

Също така през първата половина от втори епизод, ние биваме запознати с нов герой. Неговия характер е нещо различно за поредицата и героите, представени ни в нея до момента – като той е много любезен и проявяващ голям интерес и съчувствие спрямо зомбитата. Но той се появява в епизода за кратко, което най-вероятно е знак, че ще го видим отново в бъдещите серии на играта.

Както споменахме в началото, за момента изглежда, че все пак ще получим и оставащите два епизода от поредицата, така че стискаме палци играта да бъде завършена, за да можем един път завинаги да затворим тази глава от историята на „The Walking Dead“.