Tokyo Ravens

Tokyo Ravens

02/07/2019 Off By boris

Магията “Onmyoudou” някога е била мощна техника, използвана от японците по време на Втората световна война, за да получат надмощие и да установят своята нация, като огромна сила. Но Япония бързо беше победена, след като почитаният онмоуджи Яку Цучимикадо предизвика „Голямата духовна катастрофа“, събитие, което докарва Токио до днешен ден. В резултат на тази злополука, “Агенцията Онмиу” е създадена, за да прогони допълнителни духовни бедствия и да се бори с демоните, които ще проникнат в света. Сега “Onmyoudou” е станал много по-модерен, опростен и усъвършенстван за използване в голямо разнообразие от приложения, като медицина и технологии. Въпреки това, не всеки е в състояние да използва магията, какъвто е случаят с Харутора, член на семейството на клоновете на Цучимикадо. Въпреки старото обещание за защита на Нацуме, наследника на основното семейство на Цучимикадо и предполагаемото превъплъщение на Яку, както тя е позната, Харутора няма талант и избира вместо това да живее нормален живот. Но когато известен член на агенцията на Оммю се опитва да пресъздаде същия експеримент, който е довел до падането на Япония, той решава да се справи с думата си и да се бие от страна на Нацуме.

Тъй като започнах да гледам това аниме, имах чувството, че главният герой Харутора ще бъде един от онези скучни монотонни герои, които гледат в дългосрочен план, но докато следях историята, ставаше все по-интересно да следвам този скучен главен и неговите приятели. Побеждаването на враг след враг, опитвайки се да стане мощен шаман (екзорсист), беше само малка част от историята, върху която наистина се фокусира.

Що се отнася до героите, чувствам, че може да се направят малко по-добре. Размерът на историята, поставен в тях, не се равнява на емоциите, които сме вложили в тях. Чувствам се така, сякаш познавам учителя Отомо по-добре от Харутора и останалите. Въпреки че им е дадена много история, аз все още нямам представа за това какво наистина се е случило, когато Харутора е бил по-млад. Искам да кажа, не е ли странно, че историята се фокусира главно върху този човек на Цучимикадо Чкоу и ние почти не знаем нищо за него или какво се е случило с него, когато е бил жив. Може би трябваше да освободят място за малко предистория, вместо да ни предоставят малки, ненужни епизоди пълнители.