Tsuki ga Kirei / „Луната е красива“

Tsuki ga Kirei / „Луната е красива“

19/10/2018 Off By boris

С нова учебна година идва и нова група от съученици и за последната им година в средното училище, амбициония писател Котароу Азуми и спринтьорката от отбора по лека атлетика Акане Мизуно, се падат в един и същи клас. Макар и първоначално непознати, няколко случайни срещи разпалват невинното желание в сърцата им. Копнежен поглед, треперещо сърце – отличителните белези на младата любов се вмъкват в живота им, като съдбата поставя пътищата им на кръстопът.

Въпреки, че любовта е търпелива и любезна, Котароу и Акане откриват, че любовта не винаги е честна. Въпреки утехата, която срещат в компанията на един друг, сърдечността и безпокойството вървят ръка за ръка с преследването на чувствата в сърцата им. С несигурността за това как другия наистина се чувства, както и със съревнованието на хората около тях, пътят напред е неясен. Въпреки това, под блестящата светлина на красивата пълна луна, Котару събира куража си, за да попита Акане големият и труден за него въпрос, който завинаги променя тяхната тиха връзка. Какъв ли е въпроса, как това ще промени отношенията им и има ли някой друг, всичко това ще откриете сами за себе си, като гледате „Луната е красива“.

Аз лично се забавлявах много като гледах това аниме. Съгласен съм, че то няма дълбок или сложен сюжет, който да му позволява да се откроява от подобни творби, но въпреки това нямам никаква честна критика да към него освен един или два неясни спомена за моменти които не бяха толкова завладяващи. Водещият принцип на типът анимета е бил спазен и е поддържан с определена съгласуваност от началото до края. Ако търсите да се впуснете училищен живот с истински взаимоотношения, мога само да ви препоръчам да гледате това аниме. Мисля, че „Луната е красива“ е уникално преживяване, което трябва да бъде видяно от всеки, който търси да види нещо ново.