Tsurune: Kazemai Koukou Kyuudoubu

Tsurune: Kazemai Koukou Kyuudoubu

16/09/2019 Off By boris

„Цуруне“ – това е звукът, издаван от тетивата на лъка при пускане на стрела и звукът, който вдъхнови Минато Нарумия да научи Кюудо, модерно японско бойно изкуство, фокусирано върху стрелба с лък. Инцидент по време на последния му турнир в средното училище обаче го кара да се откаже от спорта.

Но скоро много фактори се събират, за да накарат Минато да поеме лъка за пореден път: стартирането на нов клуб по Кюудо в неговата гимназия, случайна среща с мистериозен стрелец и подкрепата на приятелите му от детството, Сейя Такея и Рюхей Яманучи. Заедно с приятелите си от детството и новите си съотборници, Кайто Оноги и Нанао Кисараги, Минато отразява любовта си към Кюудо и работи с екипа си за целта им да спечелят Префектурния Турнир.

Затворете очи и представете момент от живота си, който наистина ви е засегнал. Може да е било нещо, което да те е превърнало в човека, който си днес. Като хора, ние сме длъжни да се променяме по някакъв или друг начин през целия си живот. Особено в нашите юношески години могат, да бъдат най-лесно повлияни от другите и събития около нас. Спокойно мога да кажа, че без сянка на съмнение всички сме преживели промяна в живота си по някакъв или друг начин. Нарича се израстване и това е отразено най-много в това аниме.

Подобно на повечето спортни анимета, състезателите експериментират със себе си, за да бъдат най-добрите, които могат да бъдат. “Tsurune: Kazemai Koukou Kyuudoubu” е като пример за рядка форма на спорт, която не се среща твърде често в днешната среда на аниме света. Всъщност какво точно е “Цуруне”? Самият термин се отнася до звука на лък, произвеждан при изстрел на стрела. Адаптиран от студио “Kyoto Animation”, “Tsurune: Kazemai Koukou Kyuudoubu” се чувства като аниме, което може да вдигне летвата на жанра. През 2018 г. имаше няколко спортни анимета, които направиха забележимо присъствие и това е едно от тях.