Zombieland Saga

Zombieland Saga

15/09/2019 Off By boris

Сакура Минамото мечтае да стане идол. За съжаление реалността я удря, като камион и тя загива при внезапна пътна катастрофа. Десет години по-късно тя се събужда в префектура Сага, само за да намери себе си зомбирана без спомен от миналото си. Въпреки че все още се примирява със смъртта си, тя среща мъж на име Котару Тацуми, който обяснява, че той е възкресил нея и шест други зомби момичета от различни епохи с цел икономическото съживяване на Сага с помощта на група идоли. Поемайки ролята на абразивен мениджър, Котару започва насрочване на събития; момичетата вървят заедно с него, в крайна сметка решават да кръстят групата си идол Франчуху. Абсурдно комедийно възприемане на жанра за идолите, “Zombieland Saga” разказва историята на сърцето на Франчуху за спасяването на префектура Сага, докато крие своите зомби идентичности и преоткрива миналия си живот.

Не се ли чувства в днешния свят, има ли твърде много медии на ужасите, които правят едни и същи неща отново и отново? Не говоря само за аниме само, но жанрът на ужасите стигна до момент, в който изглежда, че сме виждали почти всичко. Един от най-емблематичните видове ужас са мъртвите, които се връщат към живота. В този случай имам предвид зомбита. Франчайзи като “Resident Evil” и “The Walking Dead” са сред малко известни, които ни идват на ум. Но какво, ако ви кажа, че “Zombieland Saga” успява да съживи малко от жанра на ужасите, вместо да попадне на обикновени клишета?

За да бъда честен, “Zombieland Saga” изобщо не е хорър аниме, въпреки че началото на първия епизод предполага това с клишето с което започва и младо момиче, изправено пред криза между живота и смъртта. То успява да измами зрителите си чрез началото си и прави 180 градусов завой, след като разкрие истинската концепция на анимето – комедия на ужасите, която сатиризира японските идоли с абсурден актьорски състав. Като проект за сътрудничество на “Cygames” и “Avex” снимки (със студио “MAPPA”), те успяха да запазят това аниме в тайна от самото начало.