Yagate Kimi ni Naru

Yagate Kimi ni Naru

15/09/2019 Off By boris

Юу Който винаги е била заинтересована от романтична “shoujo” манга и текстовете на любовните песни. Тя търпеливо изчаква да й поникнат крилете на любовта и пуска сърцето си да пламне в деня, в който най-накрая получава признание. И все пак, когато нейният съученик от прогимназията изявява любовта си към нея по време на дипломирането им, тя се чувства неочаквано празна. Реализацията я удря и тя разбира романтиката като концепция, но е неспособна да изпита чувството от първа ръка.

Сега, след като се е записала в гимназия, Юу, недоволна и неудовлетворена, все още се размишлява как да отговори на ухажора си. Там тя се среща с на пръв поглед безупречната председателка на студентския съвет Туко Нанами, отлежавайки от само себе си признание. Изненадана от елегантния начин и държание на Туко, Юу се обръща към нея за съвет, само за да бъде объркана, когато тя й също изразява всоята любов към нея! Юу бързо се озовава в прегрътката на Туко и несъзнателно се опитва да намери емоцията, която отдавна я избягва.

Поредицата следва титулярната късно осъзнала се, Юу Които, момиче, което никога досега не е чувствало любов. От малка е мечтала да се влюби, романтизирайки деня, когато това ще се случи. Но този ден никога не е дошъл, дори когато някой й признава, тя не чувства нищо. Това я попречи да се свърже напълно с приятелите и връстниците си, те далеч повече разбират какво искат романтично.

Да кажа, че “Yagate Kimi ni Naru” ме изненада, би било подценяване. Отначало необичайно реалистичните й герои ме заслепиха; Юу и Туко са превъзходно нюансирани хора. Те са изгубени в мрака, опитвайки се да намерят своя път чрез първа връзка, точно както биха могли да се намерят истинските хора в тяхната ситуация. Многото релевантни теми, които това аниме разглежда, са тези, които придават на актьорите такава правдоподобност и относителност за разлика от всяко друго аниме в този жанр; самоотвержение, обществени очаквания, хомофобия и сексуална репресия, за да назовем само няколко. Всяка тема се предава с уважение и с тънкост. В първите няколко епизода темпото е доста бавно, но винаги целенасочено, а след като набере скорост, става омагьосващо.