Uchouten Kazoku

Uchouten Kazoku

25/07/2019 Off By boris

Киото е бил населен от групи на “тануки” и “тенгу” в продължение на години, живеещи заедно с хората, които не знаят за съществуването на тези същества. Ясабуро Шимогамо е третият син на влиятелно семейство “тануки”, което прекарва безгрижните си дни в грижа за стария “тенгу”, който наблюдава хората чрез способността му да се преобразява и се занимава с тайнствената жена на име Бентън.

Зад мира и спокойствието обаче са болезнените спомени от миналото, когато бащата на Ясабуро, ръководител на общността на “тануки”, е бил убит и изяден от група хора, известни като “Петъчните Сътрудници”. “Uchouten Kazoku” следва изпитанията и преживяванията на братята Шигамото, тъй като те се опитват да избегнат собствената си ужасна смърт, докато се приближават все по-близо до разкриването на истината зад смъртта на баща си.Макар и без чести изблици на вълнение, това аниме е много по-бавно от другите които сте гледали и многото му силни страни започват да се разкриват пред зрителя след средата му. Със своите ярки червени и жълти цветове, които перфектно улавят есенния сезон, наситените зеленини, както и фантастичните нощни пеизажи, това аниме вероятно има най-добрата цветова палитра от всяко аниме от 2013 година. в цветовете на есента.

В комбинация с отличния начин, по който текстурата се използва във визуализациите на това аниме, то създава невероятни фонове. Както зрителят може вече да е забелязал, Киото в “Uchouten Kazoku” е вдъхновен град от оживени улици, фантастични подпори и невероятни интериори. Заслужава да се отбележи и начинът, по който аниматорите експресивно използват езика на тялото на причудливо проектираните и измамно минимални символи. За очевиден пример за това, можете да наблюдавате начина, по който Ясабуро се движи дори след като е взел женска форма в първия епизод, въпреки че е наистина нещо, което заслужава вашето внимание през цялото аниме. Препоръчвам това аниме на всеки, който иска да се впусне в тази вдъхновяваща и незабравима история, заедно с нашите главни герой.