Alice 19th

Alice 19th

25/07/2019 Off By boris

Историята следва Алис Сено, 15-годишно момиче, което завинаги е заслепено от по-голямата й сестра Маюра, която е добра във всичко, което прави. В училище тя е известна като “малката сестра на Маюра” и безмилостно е измъчвана от по-големите момичета, които знаят, че Алис е твърде слаба, за да отвърне на удара.

Алис дълбоко се привързва към момче на име Кио Уакамия, красив състезател, който е в клуба по стрелба с лък на Маюра. Един ден по пътя към училището Алис се опитва да спаси бял заек от пътя, въпреки опасността за себе си, но вместо това е спасена от Кио и получава една гривна с червен камък. Заекът, който спасява, обаче, не е обикновен заек. Тя разкрива истинската си форма на Алис и се представя като Ньозека. Алис е уведомена, че е предопределена да стане “Лотис Учител”. Учителите на “Лотис” използват силата на думите и комуникацията, за да влязат в “Вътрешното сърце” на другите. Това е мощна способност и трябва да бъде използвана внимателно, както скоро Алис ще разбере.

Използвайки силата на лотосовите думи, които се разкриват, че са под формата на руни, Алис случайно кара по-голямата си сестра да изчезне по време на спор за Кио, с когото Маюра започва романтична връзка. Тогава Алис трябва да използва силите си на “Лотис Учител”, за да се опита да върне сестра си от тъмнината. Към нея се присъединява и Кио, който също притежава силите на “Лотис” и Фрей, друг майстор на “Лотис”, който се е обучавал с майсторите и пристига с намерението да се ожени за Алис. За съжаление, Маюра е взета от силата на думите на “Марам”, тъмното отражение на думите на “Лотис”. Единствената им надежда е, че Алис и Кио трябва да станат легендарните нео-майстори на “Лотис”, за да открият изгубената дума, свързваща “Марам” и “Лотис”.